Ontwerp

Luukse gesinskompleks met groot binnehof en Koi-dam

Luukse gesinskompleks met groot binnehof en Koi-dam

Hierdie familie-verbinding is 'n 2 000 vierkante meter groot eiendom in die Hangdong-distrik, Chiang Mai, Thailand, wat deur Full Scale Studio geskep is. Jongluck Villa het drie klein gesinne: ouers, hul seun se gesin en hul dogter se familie. Paddyvelde en die plaaslike dorpie omring die ligging op Canalweg, met 'n uitsig oor die Doi Suthep-berg aan die agterkant van die terrein in die Noordweste. Die ontwerp strek oor 3 verdiepings: 'n Grondvloer met 'n gemeenskaplike area, leefarea, diensarea, swembad en parkeerplek. Die tweede verdieping bevat slaapkamers vir elke gesinseenheid, terwyl die laaste verdieping sommige dienseenhede huisves, maar meer prominent is 'n daktuin waar die hele gesin kan ontspan.

  • 1 |
Die grensmuurontwerp bevat dele van digte blare om die betonvlakte op te breek en 'n meer verwelkomende beeld van die drievoudige gesinshuis te vorm.

  • 2 |
Sodra die moderne buitekant verby is, is die moderne buitekant 'n lineêre ontwerp wat bestaan ​​uit gewapende beton en ryk gekleurde houtbekleding. Parkeerplek word in skaduwee voorsien.

  • 3 |
'N Terras van die kantelplaat verlig die vorm van die gebou. Die terras bied ook familielede die geleentheid om nader aan die natuurlike omgewing te bly.

  • 4 |
Uitbreidings van glas en groot oop ruimtes laat die siglyn reguit deur die gebou en aan die ander kant beweeg ...

  • 5 |
... dit is grootliks te danke aan 'n pragtige binnehofontwerp in die kern van die verbinding, waar 'n simboliese wit Meranti-boom groei.

  • 6 |
In die tradisionele Thaise kultuur word geglo dat die White Meranti kompromie simboliseer, 'n kwaliteit wat heers op die nederige wyse van die mense van Thailand. Kompromie is ook die kwaliteit wat 'n groot familie-eenheid in vrede laat saamwoon. Groot omliggende vensters brei die uitsig oor die binnehof uit en skep geleenthede vir verbinding.

  • 8 |
Die grootste argief vir die argitek en huiseienaars was hoe om die huis te ontwerp om geluk te bevorder en 'n noue verhouding tussen alle gesinslede. In reaksie daarop konsentreer die ontwerp op verbindings met die natuur, sowel binne as buite die huis, en om sosiale ruimtes te verbind.

  • 9 |
Die ontwerp skei die programme van die huis in drie hoofruimtes: binne, buite en semi-buite. Semi-buite-ruimtes is die gebiede onder oorhang, wat toegepas word uit die tradisionele Thaise huis. Al drie hierdie kategorieë word as ewe belangrik beskou, en is in hierdie geval vaardig met mekaar verbind deur die sentrale binnehof, wat die hart van hierdie huis is.

  • 10 |
'N Lewendige atmosfeer is belangrik in die sentrale gedeelte van die huis, en daarom is argitektoniese elemente ontwerp om dinamiese beweging tussen omliggende ruimtes te bevorder.

  • 11 |
Oorvleuelende lae is ontwikkel tot 'n aantal funksionele 'lusse' wat in die sentrale hof ontstaan ​​en deur die vertikale en horisontale as uitbrei.

  • 12 |
Die eerste laag - of binneste 'loop' - is 'n houtterras rondom die binnehof. Die terras dien as 'n oorgangsruimte tussen binne- en buite-ruimtes, 'n sirkulasie-apparaat.

  • 13 |
Die tweede 'lus' van die ruimte is 'n beton trap wat die sentrale binnehof omhels.

  • 14 |
Trapvlakke meet 'n ruim een ​​meter, om 'n geleidelike helling te skep wat gemaklik en ontspannend is om te klim.

  • 15 |
Dit lyk asof die trappe aan die kant van die huis sweef, danksy versteekte stutte in die geboustruktuur.

  • 16 |
Gesinslede kan op 'n passiewe manier met die tuin omgaan, terwyl hulle die oop sy-trap gebruik. Hulle kan selfs hier sit en rus, asof dit 'n terras op meer vlakke is.

  • 17 |
Uitsigte op die White Meranti-boom en die Koi-visdam skep vrede en verbinding met die natuur.

  • 18 |
Die derde 'lus' is die leefarea vir gesinsaktiwiteite binne en buite. Die moderne sitkamer is toegerus met 'n groot televisie- en TV-stander, as almal ooit kan saamstem oor wat om te kyk!

  • 19 |
Langstraalbalke in die argitektuur bied meer geleentheid om die omliggende panorama te besigtig, sowel as die maksimale moontlikhede in ruimtelike ontwerp. 'N Lang eettafel bied slaapplek vir gesinne aan.

  • 20 |
Kombuisstoele bied 'n plek om die kok te sit en te ondersteun.

  • 21 |
Die buitenste 'lus' is waar alle slaapkamers in hul eie privaat hoeke geleë is. Die hoofslaapkamer wat aan die oudste ouers behoort, is aan die noordekant van die huis geleë, die gesinslaapkamers van die seun is in die suide, en die oostekant is vir die dogter se familie. Gaste slaapkamers neem aan die westekant. Al die slaapkamers is bedagsaam geplaas sodat hulle 'n uitsig op die Doi Suthep-berg of ander skilderagtige panorama kan geniet.

  • 22 |
Die badkamers is helder, modern en luuks.

  • 23 |
Houtelemente komplementeer die natuurlike omgewing wat die huis omring en deurdring.

  • 24 |
Vertikale aanplanting kweek 'n intieme atmosfeer deur 'n gesonke bad. Alhoewel rou beton en eenvoudige pleisterwerk die hoofvel van die gebou vorm, word marmer, graniet en hout aangebring vir 'n hoë afwerking.

  • 25 |
Die argitektoniese oorhang bied 'n omgewing vir leefareas wat buite buite geleë is. Die dekking bied skadu en dien ook as 'n groot, horisontale leegte wat natuurlike lig kan benut en koel wind in die gebou en binnehof kan bring.

  • 26 |
'N Al-fresco-eetarea en 'n buite-bank en sitkamerstoel stel uit op die groot swembad wat gedeel word deur die saamgestelde familie-eenhede.

  • 28 |
Die daktuin beweer die derde en laaste verdieping, met grasperke wat rondom die omtrek van die binnehof leegloop.


Aanbevole leeswerk: 51 Boeiende binnehofontwerpe wat ons laat wow


Kyk die video: De vijver van Marc (Oktober 2021).