Ontwerp

Oopplan-huisontwerp met gekoppelde gesinswoonstelle op alle vloere

Oopplan-huisontwerp met gekoppelde gesinswoonstelle op alle vloere

Die diverse terrein van Ha Long, Vietnam, moedig toerisme aan na sy berge en heuwels, valleie en kus, wat die ekonomie 'n hupstoot gee. Daar is egter ook 'n oplewing in verstedeliking. Prolifikasie van konstruksie en algehele boudigtheid in die stad maak die lewensomgewings van mense drasties vernou. Hierdie spesifieke huisontwerpprojek, deur argitekte by Toob Studio, is ongeveer 1 km van die seestrand af geleë, en is so ontwerp om oop ruimte te hê wat voordeel trek uit die vars seelug. In teenstelling met die digte ontwikkeling van die stad, werk hierdie oop en geventileerde ruimtes ook om die gesin se gesin gemaklik met mekaar te verbind. Die huis bevorder 'n vry vloeiende en deelende lewenswyse wat pragtig kenmerkend is vir mense in hierdie stad.

  • 1 |
Die trotse moderne buitekant staan ​​drie verdiepings hoog, in helder wit sement wat die helder Vietnamese sonskyn weerspieël.

  • 2 |
Vensters met swart geraamtes is diep in die dik sementmure aangebring, wat die binne-ruimtes 'n element van skaduwee gee van die helder helderheid en hitte.

  • 3 |
Ventilasieblokke laat die seelug in die huisstruktuur instroom.

  • 4 |
In die nag skep die installasie van ventilasieblokke 'n vierkant van 'n helder knipperende patroon in die donkerte.

  • 5 |
'N Balkon strek vanaf die woonkamer op die eerste verdieping, waar 'n groot deur oopgemaak kan word om gemaklike lugvloei te skep, en om met die buitewêreld te skakel.

  • 6 |
Die voorkant van die gebou is oorwegend glas, hoewel die slaapkamers op die boonste verdieping privaatheid verleen agter die rolluike.

  • 7 |
Wit gordyne trek dwars om die wêreld en die warm son op die onderste twee woonvloere uit te sluit. Buite in die tuin met lae instandhouding voeg 'n planter of twee 'n bietjie groenigheid by.

  • 8 |
Die plante wat bewoon is, herinner ons aan hierdie huis. 'N Groot binnehof skep 'n welkom vir liefhebbers van natuurlike skoonheid. Binnenshuise plante en 'n binnenshuise boom versprei smaragblare teen suiwer wit sementmure. Klippies versprei tekstuurgrys beddings rondom die plantlewe en 'n weerkaatsingspoel. 'N Houtbrug verbind die sitkamer met die kombuisdineer, wat verband hou met 'n bamboesbedekte tuin.

  • 9 |
Die oorkant van die leefarea het 'n ontspanne sitkamer met 'n groot TV.

  • 10 |
Die lang kombuis is uitgerus met houthuise en 'n bakplaat van glas. Aan die ander kant van die lang kombuis-eiland bied 'n moderne etenstafel plek vir ses diners. Die stoel in Skandinawiese styl wat u hier sien, is die Wegner Wishbone-stoel.

  • 12 |
'N Amerikaanse ys-vrieskas met roestvrye staal voeg 'n blink pitstop aan die einde van die kombuis aan, wat die oorgang na die binnehof en daarna in die sitkamer aandui.

  • 13 |
'N Wit tafelblad draai die kombuis-eiland toe en meng dit met die omliggende wit mure en ligte vloere.

  • 14 |
Spieëlvensters aan weerskante van die gebou laat dit voel asof daar glad nie mure is nie, slegs voetpaadjies onder die voete.

  • 15 |
'N Dakraam verhoog die gevoel van oop ruimte en was die huis se sentrale trap en binnehof in sonstrale.

  • 16 |
Blaarskaduwees verf patrone oor gewone mure, wat met sonop en sonsondergang oranje gloei.

  • 18 |
Bo op die boonste verdieping bied 'n hoë venster met uitsig oor die stad. Multi-tonale vloer gloei ryklik in die warm lig.

  • 19 |
'N Ander daklig skuins teen die oorkant van die dak af en giet in die blou lug om die siel te blus.

  • 20 |
Dun wit balustrades lig die sykante van die kerntrap en landings liggies.

  • 21 |
Die belangrikheid van gesinslewe moet behoorlik aandag geniet binne die vinnige ekonomiese ontwikkeling van die wêreld vandag. Met die gedagte in gedagte, is oral in hierdie huis (anders as privaatruimtes) ontwerp om foutloos met mekaar te verbind. Daar is 'n oop vloei reg van die voortuin af tot by die agterplaas, en die boonste verdieping van die huis is vertikaal verbind tot nog twee vlakke.

  • 22 |
Die moderne trapontwerp vergemaklik die openheid van die gesinslewe en neem die opstygborde uit om die grense te verminder.

  • 23 |
Die oop trap laat ook natuurlike sonlig vanaf die dakvensters toe om die binnetuin daaronder te voed.

  • 24 |
Glasmuurruimtes beteken dat die binnehofboom van verskillende dele van die huis af op alle vlakke geniet kan word.

  • 25 |
Binne-vensters maak oop vir kruisventilasie.

  • 26 |
Selfs met familielede wat hulself in verskillende kamers vestig, is daar 'n gevoel van samesyn wat vergemaklik word deur die uitgestrekte ruimtes van helder binneglas.

  • 27 |
'N Tweede sitkamer op die eerste verdieping gee die kinders hul eie ruimte om van die ouers af te hang. Hier kan hulle hul eie programme op TV kyk, en op hul eie volume deur daardie slim luidsprekers. Alternatiewelik is daar 'n werkruimte hier, geleë vir stilte weg van die hoofvertrek op die grondvloer.

  • 29 |
'N Glaswandelpad kruis die sitkamer en die landing na bo.

  • 30 |
Die oorvloed glas laat die huis gewigloos en vry voel.

  • 31 |
Teasers van die huis loer deur die ventilasieblokke.

  • 32 |
Gewone wit binnemure hou die gesinshuis vars en koel. 'N Gebrek aan muurbehangsels en -versiering gee die huis 'n rustige minimalistiese atmosfeer.

  • 33 |
Grondvloerplan.

  • 34 |
Eerste vloerplan.

  • 35 |
Tweede vloerplan.

  • 36 |
Model.

  • 37 |
Verdeling van die ruimte.

  • 38 |
Privaat en openbare ruimtes.

  • 39 |
Ha Lang verstedeliking.


Hier is 'n video toer van die huis.

Aanbevole leeswerk: Vietnam-huis met ontspannende natuurlike ruimtes en 'n binnenshuis


Kyk die video: Eigenwijs Bouw BV genomineerd Rabobank Talent Award Maas u0026 Waal 2018 (Oktober 2021).