Ontwerp

Klip- en glashuisontwerp gemeng met pragtige natuurskoon

Klip- en glashuisontwerp gemeng met pragtige natuurskoon

Die siel wat rustig is, hou op die terrein van HOUSE BRAS, 'n projek deur die argitekspan DDM Architectuur. Die ontwerpproses vir hierdie huis het deeglike ondersoeke ingesluit oor ure van daglig gedurende wisselende seisoene en hoe die isolasie maksimeer kon word. Panoramiese uitsigte op die omliggende landskap was ook van kardinale belang, aangesien dit die huis simpatiek met die ligging gemeng het. Die oplossing is 'n argitektoniese uitleg wat gevorm moet word om funksies van die groen landskap te buig, reg tussen 'n dam en 'n klein meer, en om te welkom in elke druppel beskikbare sonlig. Die huis is geheel en al bedek met natuurlike klipplate, insluitend dakke en fasades, en meng dit geheel en al met sy omgewing.

  • 1 |
  • Fotograaf: Lenzer - Peter Verplancke
Alles rondom hierdie noukeurige besondere huisontwerp is daarop gemik om die inwoners se wortels in die natuurlike habitat te laat voel. Glasmure nooi die skouspelagtige uitsig oor toringbome, struike, meer en dam om die kleurvolle en tekstuuragtige dekor van die minimalistiese binneruimtes te word.

  • 2 |
Die tonale klipwerk wat die moderne buitekant van die huis bedek, is 'n simpatieke keuse wat die kontemporêre gebou met sy pragtige landskap, soos 'n klipbedding in die bos, laat saamsmelt.

  • 3 |
Die onderste helfte van die bouhoogte bestaan ​​geheel en al uit glas, wat die binneste verligting na die skemer oor die groen terrein stuur. Die kleure binne die huis word tot 'n neutrale minimum beperk, om nie die natuur se vreedsame palet wat buite die vensterruine spat, te ontwrig nie.

  • 4 |
'N Diep bevlekte binnegang van die onderkant onderbreek die perfekte ruit, waar 'n enorme deur op sy skarnier draai.

  • 5 |
Die vensters van die vloer tot die plafon sorg vir 'n naatlose panorama van die terrein. Die veranderende kleure van die bome bied 'n veranderende muurpapier van seisoen tot seisoen. Die hoofvertrek is vol sonlig, terwyl die son deur die dag beweeg. 'N Moderne kaggel verbrand 'n oop vlam gedurende die wintermaande.

  • 6 |
'N Tweede sitkamer-cum-musiekruimte is agter in die slaapkamervleuel. In hierdie sitkamer strek 'n vloer met 'n moderne bank voor die kaggel, amper soos 'n bed. Die modulêre sitplekopstelling is dubbelzijdig sodat die huiseienaars die vlamme in die kaggel kan sien, of op die dam en al die skoonheid wat die natuur buite bied, kan uitsien.

  • 7 |
Die grys bank in die hoofvertrek maak 'n L-vorm om die rand van 'n groot vloerlaken; twee ontwerpersitstoele staan ​​aan die ander kant. Donker larf fineer bedek die skoorsteenbors met 'n dramatiese effek in die middel van 'n wit en liggrys skema.

  • 8 |
Die donker fineerpanele in die musiekruimte dien ook as 'n verbergingsinstrument vir 'n reeks hoë opbergkaste wat in die kaggelmuur aangebring is.

  • 9 |
Die grondvloer is in drie dele verdeel: die rustige musiekkamer en slaapkamervleuel, die binnenshuise swembad en sauna-welvaart, en die gesellige, gesentraliseerde hoofvertrek met 'n oopplan-kombuis. Die drie gebiede verbind via geglasuurde gange en geslote blokke donker lariks fineer.

  • 10 |
Die kombuis in die minimalistiese styl kan byna ongemerk agterbly in die oopplan-sitkamer. Basiese swart volumes strek oor die ligte vloer, met geen boonste kaste sigbaar nie.

  • 11 |
Die swart basis kaste is vasgemaak met die donker lariksversiering wat 'n aangrensende muur bedek.

  • 12 |
Twee kombuis-eilande staan ​​teenoor mekaar regoor die kamer, met 'n kraan en wasbak wat parallel in die werkblad van elkeen staan. Die donker, gefineerde kombuismuur maak oop om 'n derde sy aan die kombuis te openbaar, en 'n derde wasbak. Daar is 'n groot spens agter die geheimsinnige volume. Ses hout kroegstoele staan ​​langs die een punt van die buitenste kombuis-eiland om 'n eetplek met 'n rustige uitsig te bied.

  • 13 |
Knopdeure hang spoedig binne bypassende mure.

  • 14 |
'N Binnehofontwerp hou die binnekant van die gebou in voeling met die natuur, selfs al is die uitsigte 'n bietjie meer beperk. 'N Pragtige boom kweek 'n gevoel van zen in die huis.

  • 15 |
Die meer was tot by die vensters van die huis, met trapklippe wat die wateroppervlak breek. Uitsigte oor die woud stoot vanaf die teenoorgestelde punt van die huis deur om saam met die meer te gaan, asof hier glad nie 'n gebou is nie.

  • 16 |
'N Groot binnenshuise swembad strek uit in sy eie welstandvleuel van die huis. Die huis se handtekening van vloer tot plafon het 'n panoramiese kontak met die buitelewe en al sy prag.

  • 17 |
Die swembad word deel van die meer wat langs die vensters vloei.

  • 18 |
'N Swaai trap-ontwerp klim na die hoofslaapkamer op die eerste verdieping, waar die suite oor die boomtoppe uitkyk.

  • 19 |
Die ontwerp van 'n gewiglose, wit trap, herinner aan 'n perfek gekreëerde origami.

  • 20 |
Raamlose glasbalustrades beskerm die trap.

  • 21 |
Donker houtluike skep privaatheid in 'n klein badkamer.

  • 23 |
Wit wastafels staan ​​in die badkamer, eweredig tussen die bad en 'n stortkas.

  • 24 |
Dit lyk asof die welstandvlerk soos 'n liggewig vlot op die oppervlak van die natuurlike meer sweef.

  • 25 |
Snags lyk dit asof die hele huis bo die donker landskap sweef, 'n ligbox wat die inhoud in 'n swembad onder giet.

  • 26 |
Vloerplan en terrein, wat die noukeurige argitektoniese uitleg en simpatieke plasing in die natuurlike landskap illustreer.


Aanbevole leeswerk: 'N Serene Biblioteekhuis in die woude van Brasilië


Kyk die video: Jubileumconcert Aaltens Christelijk Gemengd Koor ACGK. (Oktober 2021).