Ontwerp

Minimalistiese doktershuis met binnehof en kooi-dam

Minimalistiese doktershuis met binnehof en kooi-dam

Hierdie plek is ontwerp om 'n tuiste van 'n paar dokters en hul pasgebore baba te wees. Dit is geskep op 'n manier wat die beste beperkte gesinstyd wat die eienaars beskikbaar het, kan dien onder hul ernstige werkbeperkings. Argitekte by Greenbox Design het oorweeg hoe die inwoners gesinsruimtes met die grootste gemak en vloeibaarheid kon deel om elke tweede keer te laat tel as hulle saam is. Minimalistiese interieurs vergemaklik 'n maklike leefstyl, en 'n binnehof bied die gesin 'n smaak van die natuur sonder om hul huis te verlaat. Die besige kliënte het verlief geraak op die eerste konsep van die huisontwerp, en die Ari House is vinnig in Ari, Bangkok, gebore.

  • 1 |
Nie net weerspieël die naam “Ari” die ligging van die huis nie, maar in die Thaise taal beteken “Ari” vriendelik en vrygewig. Die ruimtes binne hierdie huis is ontwerp om die klein tydjie wat die gesin deurbring om meer saam te spandeer, vrygewiger te voel - hoewel dit agter 'n bedrieglik smal moderne buitekant van die huis is.

  • 2 |
'N Motorhawe lê onder die oorhangende eerste verdieping van die huis, groot genoeg om elk van die doktersmotors onder bedekking te parkeer.

  • 3 |
Die sykant van die huis beskerm 'n smal tuin waar 'n boom in die argitektuur opgroei.

  • 4 |
Die volwasse boom kry sy eie venster aan die kant van die gebou.

  • 5 |
Smaraggroen boomtakke ontplof deur die suiwer wit beton.

  • 6 |
Ons beweeg na die binnehof en vind 'n oorvloed groen ruimte, versier met 'n Koi-visdam. 'N Groot plafonwaaier koel die gebied af om dit aangenaam te hou in die Bangkok-hitte.

  • 7 |
Net buite die dam sien groot vensters 'n blik op die gesin se eetkamer. Die uitspansel van glas gee direkte toegang tot kosbare oomblikke van die gesinslewe reg uit die motorhawe.

  • 8 |
Dakvensters oorstroom die binnehof met helderheid.

  • 9 |
'N Swaai trap begin in die binnehof, wat aan die teenoorgestelde kant van die bome klim.

  • 10 |
Binne die familie-kombuis het eetkamerstoele uitkyk na die binnehof. 'N Ruglose eetbank aan die oorkant van die tafel bied die geleentheid om na die swemende Koi te draai en uit te kyk.

  • 11 |
Mure van glas omring die boonste verdieping, om alle uitsigte op te neem wat die pragtige binnehof bied, en al die natuurlike lig wat die dakvensters wil gee.

  • 12 |
'N Sitkamer met 'n beskeie grootte kyk uit oor die boomtoppe in die binnehof. 'N Suiwer wit moderne bank bou 'n rustige en rustige voorkoms wat verhit word deur houtvloer en meegaande meubels.

  • 13 |
Vensters aan die voorkant van die huis bied 'n alternatiewe uitsig, en die derde venster agter die TV-opset aanvaar ekstra lig wat deur die buitemure van die gebou deurdring.

  • 14 |
Daar is 'n uitsparing in die woonkamerplafon wat 'n prettige hangmat-area ondersteun, wat hierdie vloer en sy inwoners verbind met dié daarbo.

  • 15 |
'N Tuis-werkruimte is aan die agterkant van die sitkamer geleë, saam met 'n groot bank opbergeenhede om lêers, naslaanboeke en voorrade te verberg.

  • 16 |
'N Paar penne word agter die tuisarea uitgeoefen, wat die geleentheid skep vir skuiling. 'N Klein plantjie laat delikate groen takke van hoë bêrehoeke bokant die lessenaar af, as 'n klein voortsetting van die welige, groen vensteruitsigte.

  • 17 |
Daar is ook 'n minimalistiese slaapkamer in die boomtoppe, waar die moeë dokters (en splinternuwe ouers) kan rus.

  • 18 |
Aan die voet van die bed is daar 'n aantal eie gebou-kabinette wat rondom 'n platskerm-TV gevorm is, wat die TV-muur strak en glad laat lyk.

  • 19 |
Swaar grys gordyne hang en wag om toegemaak te word oor die groot, helder vensters, as onmiddellike duisternis nodig is vir 'n dagopvangs by die slaap - of gunsteling TV-reekse.

  • 20 |
'N Uiters vrygewige inloopkas word uitgerig in maat-hout-eenhede. Kaste met glasfront hou stof van kosbare ontwerpersitems, terwyl die inhoud op die skerm vertoon word om vinnig te kies.

  • 21 |
'N Eenvoudige glasvaas versier 'n glasplank.

  • 22 |
Die minimalistiese badkamer volg 'n grys en wit kleurskema, met 'n bietjie houttoon wat die visuele temperatuur verhoog.

  • 23 |
'N Klein houtstoeltjie bedien 'n vrystaande bad met vars handdoeke.

  • 24 |
Op die muur het 'n houthanddoekrel wat 'n boksplanter in die ontwerp bevat.

  • 25 |
Meer plante kruip oor en rondom die nietigheid aan die ander kant van die badkamer; sagte omringende lig verlig hul mooi blare.

  • 26 |
'N Terrazzo-nietigheid ondersteun 'n ronde vaartuig voor die sirkelvormige badkamerspieël.' N Kubusvormige houtmureenheid dien as 'n aangename buffer tussen die wasarea en die aangrensende toilet.

  • 27 |
Daar is 'n sonnige landing tussen die twee ente van die huis.

  • 28 |
LED-ligte klim langs die houtvlakke van die moderne trapontwerp.

  • 29 |
As ons die vloer bokant die sitkamer bereik, sien ons die hangmatvloerinstallasie regs na bo.

  • 30 |
Kussings word op die toue gegooi om dit 'n deeglik gemaklike omgewing te maak waarop u kan uithang of selfs 'n rukkie kan sluimer.

  • 31 |
'N Witmetaal trap kruis bokant die hangmatinstallasie, wat lei tot 'n mezzanine-vlak.

  • 32 |
Boekhokke bewoon die sykant van die trap, met die hoër stapels maklik bereikbaar vanaf die hoër trappe.

  • 33 |
Die mezzanine is spesiaal ontwerp vir 'n musiekliefhebber, en hy speel die gasheer vir niks anders nie as 'n drumstel. Dit blyk dat die dokters 'n bietjie van rock 'n 'roll hou, maar sy moet die baba nie wakker maak nie!


Aanbevole leeswerk: Moderne Thai-huisinspirasie: pragtige beelde opgeneem deur fotograaf Soopakorn Srisakul


Kyk die video: Primeur Grote inzet bij grip 2 grote brand scheepvaart Waalhaven Rotterdam + beelden ter plaatse (Oktober 2021).