Ontwerp

Twee ongewone Japannese tuisontwerpe met unieke soneringstegnieke

Twee ongewone Japannese tuisontwerpe met unieke soneringstegnieke

As die leefruimte beperk is, is dit tyd om kreatief te raak - en dit doen geen skade om na 'n minimalistiese ingesteldheid te beweeg nie. Dit is wat gebeur het ná die aankoop van twee huise in Japan. Ongewone uitleg en kreatiewe verdeling van gebied het onverwagte veranderinge in vloerhoogte teweeg gebring. Die ontwerpe van Indot Design poog slegs om in die basiese behoeftes van die huiseienaars te voorsien, sonder om 'n leegheid te laat verdwyn. Verborge opbergkompartemente en slanke eenhede hou die minimalistiese kamers vry van die geraas van rommel en kleur. Die interieur het 'n rustige en minimalistiese Japanese ontwerp, hoofsaaklik gebaseer in wit met liggrys aksente, en ligte houtelemente om die termostaat van visuele warmte op te wek.

  • 1 |
  • Fotograaf: Hey! Kaas
Dit is nie moeilik om te sien hoekom hierdie ongewone Japannese huisverbetering 'n mikro-ruimteprojek gewen het nie. Hierdie vernuftige huisontwerp, wat oor 'n baie nou 60 vierkante meter strek, het groot uitdagings te bowe gekom deur kreatiewe soneringstegnieke te implementeer. Die minimalistiese sitkamerstelbeddens in 'n uitsparing in die vloer, waar 'n pasgemaakte bankontwerp en TV-muur ten volle gebruik maak van sy beperkte breedte. 'N Ootoman van die Bull-stoor voeg 'n bietjie karakter by.

  • 2 |
Die verhaal van hierdie huisontwerp het begin met 'n kliënt wat hul ouer ouers naby hulle wou hou, nadat hul ouers besluit het om te verminder. 'N Klein en smal huis is aangekoop in die hoop dat dit 'n gemaklike en gesellige leefarea kan word, met genoeg ruimte vir ander familielede om ook te kom kuier.

  • 3 |
Met 'n entjie na die sitarea word bêreplek onder sy loopvlak verberg. Deur 'n muur van opberging aan die een kant van die huis, is dit moontlik om items wat die klein area vol rommel laat beland, weg te sit. Die gladde wit kaste raak amper ongemerk en is nie onderdrukkend op die smal woonruimte nie.

  • 4 |
Die verandering in vloerbehandeling gedurende die breë stap is 'n veiligheidsfunksie om dit meer sigbaar te maak.

  • 5 |
'N Veiligheidsversperring loop bo die laagbank. Armleunings is uitgebrei om meer opvallend te wees in hul lae posisie. 'N Rooster in die TV-kabinet verhoog die ventilasie.

  • 6 |
Die kombuis eetkamer is oopplan met die sitkamer, wat beteken dat baie mense kan kuier of saam na 'n film kyk.

  • 7 |
LED-stroke dien as 'n nagligfunksie. Die slaapkamer is agter die TV-muur van die sitkamer met 'n glasafskorting. Met sy skuifdeure kan die slaapkamer oopgemaak word vir die leefruimte.

  • 8 |
'N Bankie is teen die muur langs die oopplan-sitkamer aangebring, as ekstra sitplek vir gaste.

  • 9 |
Wit kombuiskaste lig op die agtergrond van die lang vertrek, gedruk na die buitenste hoek om 'n groot, gesellige omgewing te verlaat waar baie mense kan saamkuier en gesels.

  • 10 |
'N Groot eettafel was uiters belangrik vir groot gesinsmaaltye.

  • 12 |
Opbergeenhede vir raammure dien ook as kombuiskaste.

  • 13 |
Die diepte van die opbergingseenhede vorm diep vensterbanke wat dubbel so gemaklik is as vensterstoele. Sitplekke regoor die huis, oor verskillende hoogtes, vorm tussenruimtes om te sit en bly - en plekke waar familielede weer bymekaar kan kom.

  • 14 |
'N Stylvolle snit plaas die kombuiseiland reg binne die eetkamertafel.

  • 15 |
Bo die tafel pas 'n eenvoudige lineêre veringlig vir die minimalistiese estetiese.

  • 16 |
As die skuifvertrek ingetrek word, kan ons sien dat die TV-muur van die sitkamer as 'n TV-muur aan die oorkantste kant vertoon.

  • 17 |
Om plek in die 'boks' met 'n verhoogde slaapkamer te bespaar, is die bedborde afslag gegee; matrasse lê direk op die vloer.

  • 18 |
Een loopbrug verbind die ruimtes met 'n Italiaanse vloerbedekking. Die badkamer staan ​​oorkant die slaapkamer.

  • 19 |
Oorspronklike vloerplan. Die uitsparing in die sentrum het die kernposisionering van die sitkamer geïnspireer.

  • 20 |
Voltooide vloerplan. Aan die ingangskant sien ons daar is 'n klerekas gekombineer met 'n kleedkamer, wat 'n stoepvlak skep.

  • 21 |
In Taipei, Taiwan, het 'n oorvol verstedelikte omgewing die ruimte vir ons tweede stel huiseienaars beperk. Alhoewel die gebied staties was, moes die lewe verander en vloei tussen werk en vrye tyd.

  • 22 |
Dit is moeilik om die afstand tussen mense in 'n bedrywige stad te beheer - en in hierdie huis van slegs 60 m². 'N Dinamiese oplossing het egter vryheid gebring. Nadat al die afskortings na nul geneem is, het die ontwerpers 'n oorwegend oop veld met min hindernisse gebou. Daarna is skuifmure aangebring wat die ruimte kon skei of integreer.

  • 23 |
Groot meubels word met die skuifdeure gelyk geplaas, en sommige stukke gly selfs in gespesialiseerde gleuwe wat in die bewegende vliegtuie gesny is.

  • 24 |
Die grens van die ruimte is vaag en sag. Die woonkamer is soms aangrensend aan die werkruimte en ander kere met die slaapkamer.

  • 25 |
'N Opgehewe houtloopvloer begin by die kussings in die wit slaapkamer en loop langs die vensterwand. Bêrekompartemente is binne die platform versteek.

  • 26 |
Glas-skuifdeure skei die slaapkamer van die kombuis se kant af.

  • 27 |
Die huiseienaars kan die verdeling van die ruimte binne 'n oomblik heroorweeg en die openbare en private sektor verander.

  • 28 |
Die afskortings bied aantreklike sowel as praktiese opsies vir uitleg, waar elke dag die veranderinge kan beleef.

  • 29 |
Die kombuis verdwyn agter volle kasdeure.

  • 30 |
Kaasgate in die dik skuifdeur laat geleende lig deurdring en vorm sagte, skaduwees.

  • 31 |
Eenvoudige wit rakke van die werk- / eetarea.

  • 32 |
Perfekte snitte maak oorgange moeiteloos.

  • 33 |


Hier is die video-toere van albei hierdie huise:


Kyk die video: 10 mooie tuinen met grind Inspiratievideo - Voor welke stijl ga jij? (Oktober 2021).