Ontwerp

Lake House met swembaddek en oopplan-gesinsone

Lake House met swembaddek en oopplan-gesinsone

Dit is die South Lake House, 'n projek van 1200 vierkante meter in Brasilia, Brasilië, voltooi deur die argitekte Estúdio Cláudio Resmini. Die woning van 950 vierkante meter is oorspronklik in die 1980's gebou, maar in 2017 het die huis nuwe eienaars en 'n nuwe lewensduur tydens 'n massa-opknapping ontvang. Die afbrekingsvlak as gevolg van 'n gebrek aan onderhoud vra intensiewe ingryping. Die argitekte wou die oorspronklike konsep, vorm en sterkte van die driehoekige gebouontwerp behou, maar pas dit aan tot op hede. Daar is ook 'n oopplan-leefarea aangepak wat aangrensend is aan die kombuis, eetkamer, sitkamer en 'n addisionele speelkamer / speelgoedbiblioteek.

  • 1 |
Nou lyk die moderne verhaal aan die buitekant van drie verhale op datum. Die boonste driehoekige vloer is suksesvol onderhou, wat met strukturele onafhanklikheid van die res van die huis opgeskort is.

  • 2 |
Op die oopplan-grondvloer, op meer vlak, is 'n waskamer en 'n suite vir werknemers los van die intieme gesinsarea. Bo op straatvlak is daar 'n meer sosiale vermaaklike sone. Die privaat derde verdieping bevat suites met vyf slaapkamers.

  • 3 |
Die doel met die opknapping van die gesinsruimte was om die skakel met die meer te versterk. Dit word bereik deur die vloer wat gelyk is aan 'n nuwe swembadarea gelyk te maak. 'N Ryk houtraam omring die swembad, en 'n patio-tuin waar betonblaaie onderbreek word deur grasvierkante, en blomplanters van verskillende hoogtes.

  • 4 |
Sleepplante breek die buitenste wit beton tussen die twee onderste vlakke van die huis op. Die nuwe vars wit deklaag beklemtoon die prismatiese aard van die enorme driehoekige volume, wat die lineariteit van die swart vensters versterk.

  • 5 |
Die groot glasstrepe weerspieël die verbygaande wolke.

  • 6 |
Om die plat lineariteit van die vensters op die boonste verdieping te vergoed, is 'n metaalrand aangebring, wat ook 'n bietjie skadu van die oggendson in die helderder maande bied. As dit tyd is om die son te geniet, kan die huiseienaar 'n moderne buitestoel op die onderkant van die swembad uittrek.

  • 7 |
Die nuwe ontwerp het absolute vloeibaarheid bereik tussen binne- en buite-leefruimtes aan die meer.

  • 8 |
Daar is 'n kroegarea aan die buitekombuis aan die swembad. Die fynproewersruimte bevat 'n braai en 'n yskas.

  • 9 |
Daar is ook 'n buite-sitkamer langs die swembad.

  • 10 |
Blou sitkamerstoele en klein sytafels komplementeer die glinsterende blou water van die swembad en van die meer oorkant.

  • 11 |
Gladde klipblaaie vloer in die kombuisstoep buite.

  • 12 |
Groot kolomme dra 'n kromme en oorhangende plafon.

  • 13 |
Sergio Parada, een van die argitekte in beheer, sê: “Die reghoekige meetkunde laat die meeste ruimtes ooswaarts met die uitsig op die meer uitmaak. Die projek het voorspel dat die uitsig oor die meer nie belemmer sal word deur die konstruksie van openbare padgebruikers nie. Mikro-interne klimaat, geskep deur die grootsheid van die leegheid met tuin, het die integrasie van al die omgewings van die koshuis moontlik gemaak. Gekleurde metaalstrukture en die vrye betonwerk het die ontwerp en estetika van die gebou gedefinieer. ”

  • 14 |
Die blou aksentkleur hou aan op die eerste verdieping in die kuierarea. Die intrekbare glasmuur integreer die woonkamer op die eerste verdieping met die terras.

  • 15 |
Buite op die terras is die balustrades en die rails vervang deur helder glaspanele vir 'n minimalistiese ontwerp wat nie die uitsig op die meer van die meer belemmer nie.

  • 17 |
Die binnekombuis sit agter 'n houtraam, wat ook dien as ontbytkroeg.

  • 18 |
'N Onder-eettafel strek vanaf die sentrale kombuiseiland. Wit eetkamertjie-hanglampe verlig die houtoppervlak.

  • 19 |
'N Uittreksel uit roesvrye staal hang swaar bo die marmer-eiland, gepaard met 'n vlekvrye staal kolom.

  • 20 |
Die koel, wit marmer kombuis-eiland kontrasteer met warm hout-eenhede agter.

  • 22 |
Wit kenmerkende panele bedek die uitspansel van die muur agter die lessenaar.

  • 23 |
'N Gestoffeerde kenmerkende muur vorm die hoofslaapkamer-skema. LED-omtrekligte skyn oor sy gevulde panele van verskillende neutrale skakerings. Die platformbed is in bypassende materiaal gestoffeer.

  • 24 |
Midde-eeuse geïnspireerde hanglampe verlig 'n drywende bed-eenheid wat tussen die opgestampte muurpanele uitstoot.

  • 25 |
'N Swart tafelblad slaan oor 'n ydel badkamer in die hoofslaapkamer.

  • 26 |
In die onderste badkamer lyk dit asof 'n unieke nietigheid in sy ambervolume gloei.

  • 27 |
Argitektoniese vinne skep 'n atrium wat na die sosiale gebied is.

  • 28 |
'N Groot geboë muur verberg die swart en amberkleurige kleedkamer.

  • 29 |
Die kindersone word blootgelê deur 'n sirkelvormige uitsnede in die muur.

  • 30 |
Kinders se muurskilderye versier die ondersteuningskolom in die speelgoedbiblioteek.

  • 31 |
Jigsaw vloerteëls bied 'n speelse en kleurvolle bedekking.

  • 32 |
Eenhede van beton, vlekvrye staal, hout en mat swart gee die buitekombuis 'n gefragmenteerde en woeste voorkoms.

  • 33 |
'N Glans swart agterplastiek pas by die werkblad.

  • 34 |
Marmer trappe klim die ingang na die huis.

  • 35 |
Snags is die moderne buitekant van die huis, sy swembaddek en patio's in alle rigting onder die ligte van buite.

  • 36 |
Volwasse palmbome-silhoeët in die skemer.

  • 37 |
Die driehoekige argitektuur sny skerp in die lug.

  • 38 |
Vloerplan en patio-uitleg.

  • 39 |
Eerste verdieping woonkamer vloerplan en terras.

  • 40 |
Grondvloerplan met oopplan-gesinsruimte. Hierdie plan illustreer ook die parkeerarea op die eiendom.


Aanbevole leeswerk: Modern Lake House deur John Robert Nilsson


Kyk die video: This Amazing Lake House Made a Couples Dream Come True (Oktober 2021).