Ontwerp

'N Serene Biblioteekhuis in die woude van Brasilië

'N Serene Biblioteekhuis in die woude van Brasilië

Volwasse bome strek na die son in die groen ruimte wat rondom Casa Biblioteca, 'n geleerde tuiste, trotseer. Die huis met 'n muur met glas bevat al die skoonheid wat hierdie Brasiliaanse landskap kan bied, en absorbeer dankbaar die lewendige uitsig in die hele 200 vierkante meter voetspoor. Hierdie unieke plek is ontwerp as 'n rustige toevlugsoord waar die eienaar rustig kon lees en nadink terwyl hy in die natuur gedompel is, weg van die tempo van die metropolitaanse gons in Brasilië. Die gebou, ontwerp deur Atelier Branco Arquitetura, is 'n trappige struktuur wat oor drie vliegtuie styg om sy stil heuwel in die klein dorpie Vinhedo te akkommodeer.

  • 1 |
Dit is moontlik om van die een kant van die huis met glasmure na die ander kant te sien, sodat die struktuur skaars daar in die landskap lyk. Die groen, blaaragtige uitsig en sonskyn dryf deur, asof dit in ooreenstemming is met die interne leefruimte.

  • 2 |
'N Uitwendige trap klim teen die grasagtige heuwel uit. Die buitetrap maak 'n maklike, rustige wandeling na die bopunt van die eiendom.

  • 3 |
Die glasvertrek het 'n dubbelhoogte onder 'n plat dak. Dieselfde plat dak gaan tot by die agterkant van die eiendom oor nog twee platformvloere van stygende hoogte.

  • 4 |
Die eienaar is 'n bekende geleerde van die geskiedenis van politieke denke. Hy versoek die ontwerp van hierdie ontspanne toevlugsoord om te dien as 'n middelpunt-toevlugsoord tussen São Paulo en die Staatsuniversiteit in Campinas, waar hy sedert die tagtigerjare onderwysposte beklee het. Binne die kontemplatiewe wegkruipplek bedien moderne meubels in die middel-eeu die ope lugagtige sitkamer. 'N Eetstel staan ​​aan die een kant van die onderste verdieping, en 'n sitkamer met die middeleeuse moderne bank is aan die ander kant.

  • 5 |
Op die middelvloer van die platform is 'n ligstoeltjie geskommel om na die welige plantegroei te kyk, sodat hy onder die blare kan nadink.

  • 6 |
'N Meer tradisionele skommelstoel sit aan die oorkant van dieselfde vloer. 'N Ongewone ontwerp van hoë stoele is deurdringend deur sonlig en groen uitsigte.

  • 7 |
Met 'n gebrek aan soliede mure, word kragpunte plat in die houtvloere geplaas.

  • 8 |
Houttrappe, wat 'n kort aanleiding gee tot die volgende verdieping van die huis, is ingebou in die ontwerp van 'n pasgemaakte houtboekrak. 'N Voëlbeeldjie en ander beeldhouwerke is in die kameras geplaas.

  • 10 |
Die struktuur is byna geheel en al met 'n in-situ gietbeton geskep, met aandag aan detail en konstruksionele vaardigheid wat kenmerkend is van Atelier Branco-projekte. Stigterslede van Atelier Branco, Matteo Arnone en Pep Pons, wat in 2012 gestig is, het 'n portefeulje van meubels en toebehore, professionele kantoorruimtes en kommersiële vertoonlokale, asook residensiële projekte in Brasilië gebou.

  • 11 |
Die stort is 'n skaduwee en rustige gebied, perfek vir hierdie plek van eerbied.

  • 12 |
Hierdie majestueuse huis, wat weer op die heuwel neersit, bevat oplettende navorsing oor argitektoniese vorm.

  • 13 |
Eksterne trappe kom weerskante van die eiendom op, gekoppel deur smal patio's op die plat vliegtuie, om 'n volledige ringterras te vorm.

  • 14 |
Die eenvoudige buitekant rus rustig tussen die bome.

  • 15 |
Vensterrame kruis ongetem en asimmetries op golwende hoogtes en veranderende breedtes.

  • 16 |
Die raamwerk van metaal en betonondersteuningskolomme word so smal as moontlik gehou om nie die verbinding met die buitenshuis van die huis te versteur nie.

  • 17 |
Die plat dak sluit aan by die bopunt van die groen heuwel aan die agterkant van die huis, waar meer bome floreer.

  • 18 |
Die dek dek die volle oppervlakte van die groot plat dak en bied 'n oop area om onder die lug en son uit te sit. Volgroeide bome met 'n uithourit sorg vir 'n salige skaduwee oor die helfte van die blootgestelde dek.

  • 19 |
Twee bankies sit oorkant mekaar op die dakdek en bied 'n plek om buite te sit en lees, of om in die nag na die sterre te gaan kyk en na die sterre te kyk.

  • 20 |
'N Breë waterweg vloei om die geutrand van die plat dak.

  • 21 |
Trappe lei van die bopunt van die heuwel af tot binne-in die huis.

  • 22 |
Die waterweg om die dak weerspieël die lug en die wolke.

  • 23 |
Argitektoniese tekening van die terrein.

  • 24 |
Dakterrasplan.

  • 25 |
Vloerplan wat twee privaat slaapkamers aan die agterkant van die huis illustreer, op die derde boonste verdieping, elk met hul eie privaat badkamers. Daar is ook 'n toilet aan die kant van die huis wat vanaf een van die buitentrappe bereik kan word.

  • 26 |
Deursnee-tekening wat die styging van die drie platformvlakke binne die heuwelhuis toon. Die belangrikste leefarea met sitkamer en eetkamer is op die laagste vlak geleë; 'n nadenke en af ​​en toe werkarea lê halfpad; slaapkamers en badkamers werk bo-aan.

  • 27 |
Sy-aansig met buitestapontwerp tot by die bopunt van die heuwel.

  • 28 |
Sy-aansig met buitestapontwerp aan die teenoorgestelde kant van die huis.

  • 29 |
Die voorkant van die huis aan die voet van die heuwel is in glas.

  • 30 |
Huisfassia en dakbalke loop deur die volle diepte van die huis. Hierdie tekening illustreer ook die interne trap wat regdeur die middel van die leefruimte op elke vlak sny en die twee dubbele slaapkamers en badkamers verdeel.


Aanbevole leeswerk:
Inspirasie vir die ontwerp van 'n skrywershuis
50 Van die beste leeukoeke wat ons ooit teëgekom het
Woonkamers vir boekliefhebbers


Kyk die video: Brasil - Brazil - Brasilië - Brésil - Brasilien - Brasilia - Бразилия. (Oktober 2021).