Ontwerp

'N Studio Loft wat 'n tuis- en kunsgalery is

'N Studio Loft wat 'n tuis- en kunsgalery is

Dit is 'n ongewone binnelandse omsetting, geleë in 'n stil straat wat parallel is aan 'n besige boulevard in Alsancak, een van die digste bevolkte woonbuurte van Izmir, Turkye. Oorspronklik het die opdrag gevra dat die grond en die boonste verdieping van hierdie gebou (wat deel uitmaak van 'n vyfverdieping woonstelblok) gemaak word in 'n toegewyde fotostudio. Gedurende die ontwerpproses het die kliënt en argitekspanne, Zaas en Yerce, die ruimte herbesoek en ooreengekom dat dit verder kan gaan as om net 'n ateljee te wees. Die eindresultaat is 'n unieke plek wat 'n huis, 'n professionele fotostudio en 'n openbare kunsgalery insluit.

  • 1 |
Daar is 'n privaat leefarea aan die agterkant van die eerste verdieping. Met 'n plafon-TV-bevestiging kan 'n platskerm-televisie voor die raamglas opgehang word, met 'n uitsig op die stil straat.

  • 2 |
Daar is ook 'n dubbele werkruimte in die sitkamer, met die lessenaar opgestoot teen 'n binnekant van die glasmuur en uitkyk. 'N Drie rakke met drywende muur bevat 'n paar boeke en prente.

  • 3 |
'N Ongewone kenmerkende muur lê aan die teenoorgestelde kant van die sitkamer, agter 'n reeks wit basiseenhede. Omgewingsbeligting gloei van agter die kaste om die installasie te verlig.

  • 4 |
Die residensiële eerste verdieping word bereik via 'n drywende trapontwerp vanuit die fotografiese ateljee en galeryruimte. Elke stap is 'n metaal 3D-parallellogramraam, wat individueel teen die muur van die ateljee gemonteer is om die opgang na die mezzanine-platform te vorm. Die moderne leuning ontwerp word aangesteek deur LED-strookligte.

  • 5 |
Net onder die lip van die mezzanine, is 'n ontvangstoonbank by 'n klein opbergmuur met 'n heldergeel nis geleë. 'N Swart aksentstoel rots in die middel van die ateljeewoonstel op die grondvloer, en bied 'n plek om te ontspan tussen fotosessies.

  • 6 |
'N Klein sytafel langs die swart- en houtstoeltjie bied 'n plek om 'n beker koffie neer te sit tydens werkspouses - of selfs om 'n ontspannende kers aan te steek. Die stoel en sy maat is opgestel na die uitsig oor die rustige straat, gesien deur groot, swart geraamde glasdeure.

  • 7 |
'N Grys muurmuur hang aan die oorkant van die ateljee tot by die trap. Perimeter-beligtingstrale langs die bo- en onderrand. 'N Werkstafel is opgestel agter die ontvangstoonbank, voor 'n kombuisie en die deur na die badkamer van die gallery.

  • 8 |
Net anderkant die landing aan die bopunt van die drywende trap, is daar 'n ontspanningsarea met 'n flikkerende moderne kaggel en twee gemaklike kontemporêre leunstoele. In die ontwerpstadium is die vraag gevra hoe 'n eenvoudige afdeling in 'n multifunksionele gebied omskep kan word waar verskillende funksies en lewensinstellings naas mekaar sou bestaan. Oplossings is gesoek om deurdringbaarheid binne hierdie funksies te vestig, om vrye vloei tussen gebruik en lewe te skep.

  • 9 |
Die landing op die eerste verdieping sluit aan by die platform in die industriële styl, wat 'n wandelpad na 'n tuisbiblioteekgebied is. Aangesien een van die hoofdoelwitte van die verbouing was om kreatiewe ruimte vir 'n fotostudio te maksimeer, is die mezzanine en die eerste verdieping ontwerp om as ekstra ruimte vir fotografiese lote te dien. Die funksies van die werk, woon, uitstalling van alles wat verweef is onder die dak van 'n fotografiese ateljee, vorm 'n 'loft' soort leefstyl.

  • 10 |
'N Vul klipherd onderstreep die moderne kaggel in die ontspanningsarea. Die vuurherd is geklee met 'n groep duidelike dekoratiewe vase wat die lig van die vlamme haal.

  • 11 |
Verby die kaggel beweeg groot vensters langs die muur van 'n kombuis-eetarea, waarin 'n eiland wat kombuis- en eetfunksies kombineer, sentraal staan.

  • 12 |
Die kombuis-eiland het 'n blink chroom-enjinkap met 'n eetkameruitbreiding. 'N Opwasbak van vlekvrye staal is in die middel van die houtblad van die eiland geleë.

  • 13 |
Skuifdeure maak die kombuis oop na 'n terras, wat die lengte van die kombuis en ontspanningsruimte strek.

  • 14 |
'N oerwoud van plante lê langs die lang terras.

  • 16 |
Die privaat badkamer het toegang tot die slaapkamer.

  • 17 |
Die gaskleedkamergeriewe op die galeryvloer het 'n sagte industriële atmosfeer.

  • 18 |
Tweedelige glasdeure maak die hele voorkant van die gebou oop. Besoekers van besige tentoonstellingsopeninge kan oorloop na die voorportaal op 'n breë stoep wat aan die stad en die departement behoort.

  • 19 |
Wanneer 'n uitstalling vrylik tussen die binnenshuise ruimte en die straat kan vloei, kan potensiële besoekers van die uitstalling verbyloop en sonder filter kyk. Die gebied word 'n sosiale platform waar mense kan meng in die gemak van die opelugstraat in plaas van om binne in die bedekte galery te kom.

  • 20 |
Die slim ontwerpkonfigurasie het die uiteindelike balans tussen skeiding en vermenging van funksies tot gevolg gehad. Die resultaat is 'n prettige ruimte wat oop kan wees vir die publiek, maar tog die nodige privaatheid bied waar nodig.

  • 21 |
Perspektieftekening van die galeryruimte op die eerste verdieping en die binnekant van die eerste verdieping. Hierdie afdeling sluit nie die privaat huiskantoor op die eerste verdieping in nie, wat net aan die kant van die mezzanine gevind kan word.

  • 22 |
Vooraanstaande vertoonde deurvoue glasdeure wat na die voorportaal oopmaak.

  • 23 |
Grondvloerplan.

  • 24 |
Eerste vloerplan (kompleet met privaat kantoor).


Aanbevole leeswerk: 40 Ongelooflike loftes wat grense stoot


Kyk die video: MY ROOM TOUR!! LOFT (Oktober 2021).