Ontwerp

Klavierstudio verander die melodie na 'n mikrowoonstel van 17,6 m² in Taiwan

Klavierstudio verander die melodie na 'n mikrowoonstel van 17,6 m² in Taiwan

'N Voormalige klavierateljee in Taipei, Taiwan, is deur die kreatiewe span A Little Design volledig hersien. Die ruimte is omskep in 'n mikrogolfwoonstel van 17,6 vierkante meter met 'n interieur wat volledig gevul is met maatgemaakte ingeboude meubels. Met 'n plafonhoogte van 3,4 meter en 'n betonbalk wat breedweg deur die woonstel loop, was die uitleg baie beperk. Alhoewel die eienaar nie 'n groot woonstel nodig het nie, was die eenheid van 17,6 vierkante meter te klein voordat dit kon herbou koningin-grootte bed, leefruimte en voldoende berging, sê hoofargitek Szumin Wang. Lees verder om te sien hoe die nou beperkende ruimte 'n gesellige, gemaklike huis geword het.

  • 1 |
  • Fotograaf: Hey! Kaas
Die huiseienaar van hierdie mikrowoonstel het 'n besige loopbaan wat van haar vereis om gereeld te reis en soms vir 'n kort tydjie in die buiteland te gaan woon. As sy hier in Taipei is, waardeer sy 'n kort pendel oor 'n groter woonruimte. Ondanks sy klein grootte, is hierdie plek herkonfigureer om al die noodsaaklikhede in praktiese verhoudings in te sluit. Die dekorskema help ook dat die klein ruimte goed vloei, met 'n kalmerende, samehangende palet van meubels en vloere van gladde houteffek, vars wit mure en bergingsfassiliteite en slim liggrys aksentstukke.

  • 2 |
Die bankarea in die kompakte sitkamer dien ook as 'n minimalistiese werkruimte. 'N Tafel met 'n goeie eweredigheid vou uit teen die oorkantste muur, groot genoeg om gemaklik 'n skootrekenaar, verwysingsmateriaal en 'n sterk swart koffie in te hou. Binne die muurkas, onder die uitklapbare tafelblad, is daar 'n paar skoenopbergingsvolumes.

  • 3 |
Die kas is in die ingang van die woonstel geïntegreer, aangesien daar geen hoogtehoogte in die mezzanine-slaapkamer is nie. Ander opbergkaste maak gebruik van elke sentimeter ruimte onder die trappe en bokant die badkamerdeur. Van die badkamer aan die teenoorgestelde kant is toegang tot die wit volume wat u onder hierdie muurkaste sien. 'N Glazen badkamerdeur help om te voorkom dat die klein sitkamer klaustrofobies voel en 'n groter hoeveelheid natuurlike lig inlaat.

  • 4 |
As die uitklapbare lessenaar / skoenkas toegemaak is, lyk die klein sitkamer ruimer en lugtig. 'N Netjiese vloerleeslamp is beskikbaar om die beligting by die bank / dagbed te verlig. Die smalheid van die hoof-woonruimte word bestry deurdat die deur na die ingang oop is, plus die uitsig op die oop trappie, en die peekaboo op die mezzanine-platform.

  • 5 |
'N Stap na die badkamerdeur veroorsaak 'n verandering in die vloer. Die platform is geïntegreer as deel van die hout-effek-bankraam en aangrensende boekrak, en dit verberg ook stoorruimte onder die deksel. 'N Tweede boekrak klim aan die een kant van die badkamerdeur as 'n wit, wit toring-eenheid.

  • 6 |
Die badkamerdeur skuif weg om nie die vloerruimte te belemmer nie. Die ontwerpspan het die posisies van die badkamer en kombuis tydens die projek gewissel: "die badkamer was relatief groot in vergelyking met die klein vierkante beeldmateriaal van die hele ruimte, en die kombuis het nie toegepas nie - dit was selfs te klein om in 'n yskas te pas."

  • 7 |
Die ontwerpspan het ook die ingang en die kombuis gekombineer om een ​​deurlopende ruimte te skep.

  • 8 |
Met die nuwe kombuisposisie is daar nou plek vir 'n yskas, wasmasjien en 'n elektriese stoof wat langs twee mure gerangskik is.

  • 9 |
In die klein kombuis-kombuis is 'n betreklike ruim werkoppervlak van die kombuis verkry, wat ook ruim opbergrakke bo en onder die toonhoogte het.

  • 11 |
Hout trappe klim op die mezzanine-vlak tot by die bed.

  • 12 |
'N Moderne minimalistiese balustrade voorkom dat die trappe van die res van die kamer afgesny voel.

  • 13 |
Steil opstyg klim vinnig op die vertikale ruimte.

  • 14 |
Onder die betonbalk wat breedweg deur die woonstel loop, is 'n tafelblad en laai geleë. 'N Klein binnenshuise plant en 'n lessenaarsklok versier die oppervlak aangenaam.

  • 15 |
Die koningin-grootte matras pas rand tot rand in die breedte van die wit slaapkamer. Met 'n gebrek aan ruimte vir 'n bedkassie, bied 'n moderne muurkandelaar leeslig. “Die voorkoms van mikro-woonstelle is nie ons antwoord vir die hoë-prysprys-probleem in Taipei City nie, maar is die resultaat van 'n langdurige evolusie van die lewendige probleem en die taak wat die kliënte aan ons bied,” het die hoofargitek Szumin Wang gesê, wie se ateljee het ander mikro-ruimtes in die stad ontwerp. 'Ons hoop dat die poging tot ontwerp 'n paar skemas en moontlikhede vir hierdie lewende tipe kan bied.'

  • 16 |
Nadat die span die ou badkamer se ligging met die kombuis omgeruil het, was die rangskikking van 'n effens kleiner skaal. Die nuwe grys en wit badkamer trek egter nou voordeel uit natuurlike sonlig en beter ventilasie. 'N Lang skuifspieëldeur oor 'n kas laat die badkamer nog helderder lyk en illusie van meer ruimte.

  • 17 |
Agter die spieëldeur is 'n smal uitsparing toegerus met handige rakke vir handdoeke en toiletware. Die deur bied ook ekstra privaatheid as dit voor die badkamerdeur van die geribde glas geplaas word.

  • 18 |
'N Wit wasbak hang aan die muur onder 'n eenvoudige kas met nietigheidspieël. Chroompypwerk en kraan gee die bleek badkamerskema 'n bietjie glans.

  • 19 |
Teëls van wit baksteeneffek bedek elke muur en versier die bad om bymekaar te pas.


Aanbevole leeswerk: Die ontwerp van 'n leefruimte onder 18 vierkante meter: uitdaging aanvaar


Kyk die video: Yamaha SH Silent Piano Demonstration DE (Oktober 2021).