Ontwerp

Binnenshuise buitelewe in die Flamenco-huis

Binnenshuise buitelewe in die Flamenco-huis

Lineêre volumes stapel om 'n moderne huis te vorm op 'n groen erf in Jardim Europa, Brasilië, met 'n leefarea van 1300 vierkante meter. Die kontemporêre bou-ontwerp is deur BZP Arquitetura, met die argitek Bia Prado wat die span lei. Die 'Flamenco House'-projek is aangepas vir 'n jong paartjie met 2 kinders wat die tuin met 'n binne-sosiale omgewing wou integreer. Prado het 'n groot, intrekbare muur van glas en aluminium geïmplementeer om die grense te vervaag, of die deure oop of toe is. Die groen tropiese tuin en binnehof word tuisgemaak, en rustieke klipmure verskyn binne en buite om een ​​vryvloeiende samehangende estetika te maak.

  • 1 |
Die moderne buitekant van die huis is geklee in hout teen die skyline en klip aan die basis. 'N Betonstoep en 'n houtdek help om die binne- en buitenshuise ruimtes te integreer; Dit bied ook 'n bestemming vir 'n eethoek, buite-bank en sonstoele. Wit beton gee 'n uiteensetting van die vorming van geboue, en volwasse bome gate in dakke en dekke.

  • 2 |
Die argitekte het ook 'n paar bioklimatiese strategieë by die projek ingesluit, soos beskermende films op glas, fotovoltaïese panele wat sonenergie absorbeer en dit omskakel na warm water vir storte en kraan, en groen dakke help om sowel as die landskap te isoleer. Lugbeweging en groter klimaatkomfort word verkry deur 'n kruisventilasiestelsel deur die leefomgewings, wat die konstante gebruik van lugversorging verminder. 'N Reënwateropvangbak word gebruik in die besproeiing van die tuin.

  • 3 |
Die huis is oor drie verdiepings geleë - hoewel net twee bo die grond sigbaar is. Die gesinsareas woon op die grondvloer, insluitend 'n tuisteater.

  • 4 |
'N Afgesnyde plafon bokant die patio laat 'n boom volwasse word en reguit daardeur groei.

  • 5 |
Meer bome steek verskillende dele van die huisstruktuur uit - asof die huis self in die tuin gewortel is.

  • 6 |
Die een kant van die huis was 'n smal swembad. Tropiese plante hang oor die water.

  • 7 |
Met die skuifdeure heeltemal oop, lyk dit asof die patio en die sitkamer een naatlose woonruimte maak. Hierdie effek word foutloos onderstreep deur visuele samehorigheid tussen die moderne buitestoele en die moderne meubels in die woonkamer.

  • 8 |
Aan die ander kant van die hoofvertrek is daar 'n binnehofontwerp wat meer lig in die huis laat binnekom en dit nog verder met die tuin verbind.

  • 9 |
'N Ander sitkamer strek oor 'n nouer omgewing, perfek om in te kuier en televisie te kyk. Alhoewel die voorkoms hier nie heeltemal so oop is nie, hou dit nog steeds verband met die tuin. 'N Rustieke klipmuur is gevul met lukrake versamelings, wat op vertoonrakke geplaas is wat van reguit tot tone in reguit lyne gemonteer is.

  • 10 |
Die formele idees vir die interieurontwerp en foto's van die moderne eetkamer is ook met tekstuur met klipwerk bedek. 'N Stel mosgroen eetstoele komplementeer die natuurlike voorkoms en pas by die weelderige uitsig op die tuin aan die oorkant.

  • 11 |
Die klipmuur gaan naatloos aan die ander kant van die raamglas voort, wat die binne- en buite-gebiede verbind. 'N Sputnik-kandelaar strek fyn uit bo die eetkamertafel.

  • 12 |
'N Tweede eetkamer kyk na dieselfde binnehof wat die hoofsitkamer om die draai bedien.

  • 13 |
'N Unieke kandelaar voeg belangstelling in die minimalistiese kamer.

  • 14 |
Die huis het ook 'n derde eetkamer wat verseker dat die gesin genoeg keuse het om te besluit waar hulle elke aand gaan eet.

  • 15 |
'N Ent van die hoofhuis af, aan die ander kant van die grasperk, is daar 'n onafhanklike gebou met verskeie kamers binne. Een daarvan is 'n kinderspeelkamer wat deur die argitekte 'n 'speelgoedbiblioteek' beskryf word. Kleurvolle lego-opbergingsblokkies lê langs die omtrek van die kamer om die kinders goed skoon en georganiseerd te hou. Een van die lego-blokke wat onder die televisie aan die muur aangebring is, dien as 'n media-eenheid. 'N Speelarea vir kinders vul die grasperk buite die glasdeure.

  • 16 |
Hierdie sitkamer is op die boonste verdieping langs die slaapkamers geleë. 'N Blou geometriese tapyt verkleur die kamer onder 'n ligte neutrale bank en twee grys aksentstoele.

  • 17 |
Die blou kleurtema loop in die aangrensende dubbelkamer. Geometriese venster-gordyne en 'n geo-kopstuk gee 'n bietjie ruis aan die gewone agtergrond.

  • 18 |
'N Hout-ydelheidseenheid breek suiwer wit badkamerversiering op.

  • 19 |
Hierdie tweede badkamer is 'n baie meer uitgestrekte verhouding, met 'n goue nietigheidseenheid en swart marmeren wasbak. Swart marmer teël ook die muur, waar 'n unieke goue spieël soos 'n reuse-juweel skyn. Houtpanele vorm 'n agtergrond agter 'n grys toilet.

  • 20 |
Rustieke trapklippe vorm 'n paadjie na die huis.

  • 21 |
Houtluike beskerm die slaapkamers.

  • 22 |
Tropiese blare vere die grense.

  • 23 |
Die swembad loop reg langs die mure van die huis.

  • 24 |
Hierdie plan bied ons 'n uitsig oor die swembad en hoe ver dit bereik. Ons kry ook 'n beter idee van die uitleg van die onafhanklike deel van die huis aan die onderkant van die tuin. Die aparte volume bevat die speelgoedbiblioteek, plus 'n gimnasium en 'n sauna vir grootmense.

  • 25 |
Uitleg op die eerste verdieping, insluitend slaapkamers, badkamers en sitkamer op die boonste vloer.

  • 26 |
Die huis het 'n groot kelder met die tegniese ruimtes, dienste en 'n motorhuis wat groot genoeg is om agt voertuie te huisves.

  • 27 |
Verskeie bome is by die huisontwerp opgeneem.

  • 28 |
Hierdie argitektoniese tekening wys hoe bome deel van die huis word deur deur patio-dakke te groei.

  • 29 |
Beplan die swembaddiepte en afdaling na die kelder.

  • 30 |
Kelderdetail.

  • 31 |
Beplan vir intrekbare deure.

  • 32 |
Swembad langs die huis.

  • 33 |
Ramp af na parkeergarage.

  • 34 |
Tuisplan oor al drie verdiepings, met trapontwerp.

  • 35 |
Tuisplan plus buitegebou.


Aanbevole leeswerk:
50 Pragtige moderne huisontwerpe vir die huis
50 Smal lothuise wat 'n skraal buitekant in iets besonders omskep


Kyk die video: Bernarda Részlet (Oktober 2021).