Ontwerp

Moderne huisontwerp maksimeer die uitsigte van die botaniese park

Moderne huisontwerp maksimeer die uitsigte van die botaniese park

'N Aflopende erf wat grens aan 'n park in Kharkiv, Oekraïne, het 'n opvallende kontemporêre huisontwerp gekry deur die argitekte Drozdov Partners. Die gesinse huis van 671 vierkante meter het 'n uitleg wat die huiseienaars in staat stel om die uitsig op die natuur deur ruim vensters in alle leefruimte te geniet. Om die tuinarea aan die voorkant optimaal te benut, was die gebou so na as moontlik aan die bure aan die agterkant van die terrein geleë; hierdie muur word afgesluit om aan albei partye uiteindelike privaatheid te bied. Die skuins tuin vloei af na die grens van die boomryke park, asof dit 'n massiewe groen ruimte is.

  • 1 |
Vanweë die moeilike aktiewe helling van die terrein, het die argitekte dit noodsaaklik geag om 'n funksie van die terrein te maak. Die finale ontwerp bevat landskapselemente en plat klipvolumes. Die samestelling van die moderne buitekant van die huis behels twee kuboïedvolumes, wat die hoofhuis is en 'n garage-eenheid met gastekamers bo-op. Die twee vlerke word deur 'n geglasuurde gang gekoppel.

  • 2 |
'N Loopbaan van klipplate en gruis sorg vir 'n kronkelende veilige gang van bo na onder van die grasagtige helling.

  • 3 |
Twee rye terrasse omring die hoofvolume van die huis om die uitsig oor die tuin weg te sien.

  • 4 |
Binne die huis is daar 'n wintertuin, waar hoë palmbome onder glas groei. Die binnetuin staan ​​aan die kern van die huis en bied 'n pragtige groen uitsig tot by 'n moderne trapontwerp. Oopplan-leefareas vorm 'n ideale plein rondom die tropiese funksie, met die multifunksionele ruimte wat bestaan ​​uit 'n sitkamer, kombuis, eetkamer, 'n versameling Russiese samovars (metaalhouers wat tradisioneel gebruik word om water in Rusland te verhit en te kook), 'n kantoor, en n swembad. Hierdie buigsame en deursigtige omgewing stel gesinslede in staat om individuele aktiwiteite in verskillende sones uit te voer, terwyl hulle voortgaan om in 'n gesellige ruimte te meng.

  • 5 |
Die woonkamer is gekleur deur 'n panoramiese groen uitsig. 'N Helderrooi aksentstoel is langs 'n boogvloerlamp gesit om perfekte kontras te bied; sien meer moderne aksentstoele hier. Die res van die kamer is lig en neutraal. Van 'n subtiele beige TV-muur en mediakas, tot die strelende ivoorstof-moderne banke en ligte vloerteëls, bly die aksentstoel die enigste pop van sterk kleur in die kamer.

  • 6 |
Die uitnodigende binnehofontwerp is direk toeganklik vanaf die sitkamer via die voet van die houttrappie.

  • 7 |
Sodra hulle deur die groot glasdeur na die binnehof gekom het, kan die huiseienaars hul borrelende dam met pragtige koi-visse besoek. Die visdam vloei in die U-vorm rondom die omtrek van die wintertuin.

  • 8 |
Die tropiese palms van die binnehof seën ook die eetkamer met ekstra uitsigte op die natuur, en dit is hier waar ons die ander punt van die omliggende koi-dam vind. Die buitetuin en naburige park kan deur die ander vensteraspek gesien word. Ses groen draaistoele komplementeer die omliggende groen. As die uitsigte oor die natuur egter nie genoeg is nie, is 'n platskerm-TV van die plafon af opgehang oor die houttafel vir ligte middagete.

  • 10 |
In die kombuis is daar 'n sentrale eiland wat die kookplaat en wasbak hou. 'N Paar kombuisstoele maak dit ook tot 'n gemaklike eetplek. Daar is 'n derde eetarea net buite 'n patiodeur, waar die gesin al freso-etes kan geniet.

  • 11 |
Aan die oorkant van die volume van die binnehof is daar 'n binnenshuise swembad.

  • 12 |
Volwasse bome sorg vir privaatheid by die vensters.

  • 13 |
Die vernuwende uitsig draai om die swembad.

  • 14 |
Die wintertuin dien as 'n visuele verband tussen alle interne ruimtes, en speel ook 'n sleutelrol in die karakterisering van 'n mezzanine-galeryruimte op die tweede verdieping. Kunswerke word vertoon op die ligte mezzanine-landing, wat lei na die slaapkamers.

  • 15 |
Koel neutrale dekorskemas skep rustige omgewings binne die slaapkamers. In hierdie een bring 'n binnenshuise plant die tuin na binne.

  • 16 |
Die reghoekige terrasse sny in die natuurlike landskap uit, en elkeen van die vier word wyer as hulle van die heuwel afdaal.

  • 17 |
Die houtterras wat oor die botaniese tuin uitkyk, word teen die wind beskerm deur 'n betonvliegtuig met 'n uitgesnyde venster. Daar is ook 'n dak oor hierdie gebied om koel skadu gedurende die somer te bied.

  • 18 |
Die wye oop terrasarea wat direk aan die binnenshuise swembad geleë is, is die ideale plek om 'n sitkamerstoel buite te sit en drink. U kan 'n glasdeur uittrek om die swembad met die houtterras te verbind, sodat die sonkolwers vinnig kan verfris voordat u weer gaan lê om meer strale te vang.

  • 19 |
Snags gloei die kontemporêre huis van geheimsinnige lineêre volumes aan die bokant van die landskap.

  • 20 |
Die uitsny van die terraswand onthul 'n briefkas met lig.

  • 21 |
Grondvloerplan. Sleutel: 1-saal, 2-stapelkamer, 3-woonkamer, 4-kombuis, 5-eetkamer, 6-wintertuin, 7-swembad, 8-badkamers, 9-sauna

  • 22 |
Eerste vloerplan. Sleutel: 1-slaapkamers; 2-kas, 3-badkamers

  • 23 |
Uitsig op Birdseye oor die huis en die aangelegde plot. Met hierdie plan kan ons die obskure hoeke waarteen die vier tuin-terrasse in die landskap ingebou is, sien en die groeiende grootte daarvan wanneer hulle van die grashelling afdaal.


Aanbevole leeswerk: 50 Pragtige moderne huisontwerpe vir die huis


Kyk die video: Dumobil - Tijdloze, strak moderne villa. (Oktober 2021).