Ontwerp

Dinamiese huis met daktuine wat binnehof

Dinamiese huis met daktuine wat binnehof

The Coral House is 'n pragtige projek van Guz Architects in 'n rustige woonbuurt in Singapoer. Die huis is ontwerp vir 'n jong paartjie met drie klein kindertjies, met die doel om 'n ruimte te skep wat interaksie tussen gesinslede en 'n welkome speelomgewing aanmoedig. Die huis is gebou op 'n plat, vierkantige terrein en bevat oop-buitekamers om die tropiese klimaat te omhels. Die natuurlik geventileerde volumes skep 'n dinamiese samestelling van leefruimte en tuin, plus swembad, dam en daktuine. Die unieke huis is 'n natuurlike, welige groen oase in die middel van die bruisende stedelike omgewing van Singapore.

  • 1 |
Die swembad van drie meter diep is omhul in akrielmure, wat om 'n veranda-sitkamer draai. Die swembad gaan voort om saam te smelt in 'n vlak, varswater weerkaatsende dam terwyl ons na die woon- en kombuisarea naderkom, en uiteindelik word die watermassa 'n groot visdam in die watertuin binne-in die hoofingang.

  • 2 |
Die ingang van die ingangsdeur is 'n reeks houtpanele en latwerkhout, waardeur u die tuingroenheid binne die grense kan deurkyk.

  • 3 |
'N Oopkantige trap klim tot by 'n daktuin aan die einde van die gebou met twee verdiepings.

  • 4 |
Die oorhang van die daktuin help om die vensters en moderne buitestoele in die skadu te steek van die brandende sonskerm, wat werk as 'n passiewe manier om die patio en die binnekant af te koel sonder die meganiese verkoeling.

  • 5 |
Die welige tuine help met die behoud van water en verminder sodoende die druk op die oppervlakwaterstelsel by tye van swaar reënval. Die omvattende landskap op alle vloere lei tot 'n vermindering van koolstofdioksied vanaf die gesin.

  • 6 |
Met 'n sirkelvormige snywand in die boonste dek, kan sonlig 'n boom wat in die onderste woonvertrekke benede geplant is, koester, en dit bied groeispasie. Die kalmerende uitsig van die jong boom met sy omliggende mini-tuin en weerspieëling-swembad kan geniet word van 'n binnenshuise kombuistafel aan die een kant en die oop sy-sitkamer aan die ander kant. Die interieur versier die natuur deur die houtkorrelmeubels en aksente te versier, alles op 'n eenvoudige, lugagtige wit agtergrond.

  • 7 |
Die huis gebruik kruisventilasie as 'n ander passiewe omgewingsbeginsel om die behoefte aan meganiese verkoeling tot die minimum te beperk; dit is maksimeer deur die posisie van die gebou op die perseel.

  • 8 |
In die tweede verdieping word die hoofslaapkamer en badkamer van die kinders se kamers geskei deur die hooftrap en 'n glaskant. Die deursigtige balustrade wat aan elke kant van die landing loop, bied 'n groen uitsig aan die een kant en 'n blik op die grondvloer aan die ander kant. 'N Sterk oranje streep neem afskeid van die wit geverfde mure op die eerste verdieping; dit pas by die warmte van die houttonestruktuur, raamwerk, vloer en plafonpanele. Die gekleurde gedeelte omraam die vensters van die studie, waar ons 'n oorvloed rekenaartoerusting en kantoorrakke kan sien.

  • 9 |
Toe ons deur die hoofingang kom, het ons 'n borrelende dam in die sentrale waterhof ontmoet. 'N Boomgevulde eiland staan ​​in die middel, met blare wat swaai in 'n salig koel deurbries. Die kabbelende water, swemende visse en swaaiende takke bring beweging en lewe in die ontwerp van die binnehof, en fokus op die natuur eerder as op mensgemaakte bakstene en mortel.

  • 10 |
Die akriel sykante van die swembad buite strek tot by die kelderverdieping van die huis, waar dit die vensters van 'n mediakamer en badkamer word. Die waterige uitsigte filtreer natuurlike lig in die ondergrondse kamers, met knipperende beweging, na 'n gebied wat andersins 'n baie stil en skaduryke plek sou gewees het. In die kelderbadkamer is daar 'n geboë muur van mosaïektegels wat afspeel op die watertema, gerangskik in 'n ontwerp wat soos borrels lyk. 'N Raamlose spieël aan die een kant van die kamer verdubbel die voorkoms van die ruimte en verdubbel ook die uitsig oor die swembad.

  • 12 |
Dit lyk asof die aanplanting van elke oppervlak af drup, asof die natuur die land oorgeneem het en die land weer opeis.

  • 13 |
Daar is 'n aantal eetareas op die grondvloer, wat opsies bied vir al fresco-etes, formele etes binne en gemaklike versnaperinge in die kombuis. Diensareas en slaapplek vir personeel is weggesteek vir 'n eenvoudige uitsig agter die hoofstap. Daar is ook 'n gasteslaapkamer, 'n knus sitkamer en 'n paar garderobe op die grondvloer, maar dit is die sentrale waterhof met 'n tuin wat die grootste deel van die huis se voetspoor beslaan.

  • 14 |
'N Ander daktuin kan op elke vleuel van die gebou geniet word om die hoofslaapkamer-suite en die aparte kinderslaapkamers te bedien. Van die ouerkant is toegang tot die huiskantoor en bied 'n dubbele werkstasie.

  • 15 |
Daar is 'n paar ontspanningsruimtes in die kelder-mediakamer.

  • 16 |
Die hooftrap lei na die sentrale binnehof op die grondvloer.

  • 17 |
Die daktuine en volgroeide bome vertroebel die vlakke van die huis en vorm die 2-verdiepingmassa. Van die straat af kan die slaapkamervolumes net loer bo die grens van die daktuine en die oorhangende plantegroei.


Hier is nog 'n huis wat deur dieselfde argitek ontwerp is in hul handtekeningstyl: Serene Sun House


Kyk die video: Groendak aanleggen Nidasedum (Oktober 2021).