Ontwerp

Tropiese huisontwerp met binnehof

Tropiese huisontwerp met binnehof

The 7 × 7 House is 'n tropiese leefruimte wat deur IZ Architects saamgestel is vir 'n enkele vroulike huiseienaar. Die huisontwerp is beïnvloed deur die ligging in Danang, 'n sentrale kusstad Viëtnam, waar die klimaat dramatiese veranderinge tussen sonnige en reënseisoene het en elke jaar tropiese storms ervaar. Die span is gevra om 'n buigsame skakelruimte te skep om die lewenswyse hier te weerspieël, waar die plaaslike bevolking 'n oop en vriendelike bestaan ​​lei, beïnvloed deur Boeddhisme. Die hoofargitek het na klein plattelandse huise rondom die kusland van Viëtnam gekyk en is geïnspireer deur hul nederige en zen leefruimtes.

  • 1 |
'N Pragtige lewende boom woon in die ligte leemte by die trap en bied 'n uitsig op baie kamers van die huis. Die kamers wat met mekaar verbind is, is ontwerp om 'n gevoel van nabyheid en vrye vloeiende energie deur die huis te ontlok. Daar was 'n duidelike ontmoeting tussen die argitek en die huiseienaar in die sin dat hulle 'n effektiewe, ekologiese en vriendelike huis wou bou, wat die natuureienskappe van die streek sou benut.

  • 2 |
'N Boogknipsel aan die sykant van die vertrekraam wat boomtakke bereik, wat die natuurlike sonlig soek. Die blootgestelde baksteenmuur vorm 'n warm en tekstuuragtige agtergrond vir die boom se kontrasterende groen blare. Binne die sitkamer is die dekor houtkleurig en rou beton. Wit nestkoffietafels sit bo-op 'n oppervlakte van dekoratiewe teëls, wat 'n bietjie patroon en kleur na die sitkameropstelling bring. 'N Grys aksentstoel in die sitkamer is geklee met 'n vars blou strooi-kussing.

  • 3 |
Ons vind 'n herhaling van die gevormde teël in die gang van die gang, wat hierdie keer 'n stel trappe dek wat apart van die hooftrap is. Die aangrensende stap word gevorm as deel van die betonplanter wat die binnenshuise boom vashou. Die boom help om die binnenshuis van die huis groter en lugtig te laat voel, en verbind die twee vloere van die huis.

  • 4 |
Met die eerste oogopslag lyk dit asof die oop trappies van die houttrappie vrylik na die eerste verdieping sweef.

  • 5 |
Natuurlike sonlig van bo speel oor die betonhof.

  • 7 |
Wyd gespasieerde spil hou die voorkoms oop en lugtig.

  • 8 |
'N L-vormige kombuisdinee beset een hoek van die woonkamer op die grondvloer. 'N Wit marmer-werkblad ontmoet 'n massiewe hout ontbyttoonbank wat op die binnehof uitkyk.

  • 9 |
Die L-vormige kombuis met 'n skiereiland kyk ook na 'n ander binnehof met die plant agter die wasbak. Die eetbank is aan die een punt aan die plafon vasgemaak; dit is toegerus met houtkombuisstoele aan die een kant en 'n eetbank aan die ander kant om baie ruimte vir geselligheid te bied.

  • 10 |
Die bekende blou en geel okerpatroon vorm die kombuis-onderplaat onder 'n oewer van oop kombuisrakke en skottelrakke.

  • 11 |
Die huisplan bevat twee ligte putte wat 'n koel briesie en natuurlike sonlig in die huis laat filter. Klimaatuitdagings is ook aangespreek deurdat die oppervlakte baie klein is en dat die drie kante van die huis vir die elemente weggesteek is.

  • 12 |
Die slaapkamer het 'n eenvoudige en vars dekorskema wat pas by die streek.

  • 13 |
'N Stel vensterluiken binne kom oop na die binnehof en bied 'n uitsig oor die hoogste takke van die inwonende boom.

  • 14 |
Die binne-venster verbind die slaapkamer met die onderste verdieping van die huis. Die hortluike maak 'n skilderagtige agtergrond vir 'n klein sitarea met 'n slaapkamerstoel en voetstoeltjie en 'n klein tafel.

  • 15 |
'N Stel beeldjies wat op 'n rak onder 'n muur geplaas is, hang die televisie uit die eeue-oue richtlijn van' Praat geen kwaad, hoor geen kwaad, sien geen kwaad nie '. Houtkaste word toegerus met meer oop rakke. 'N Deur in die slaapkamer lei na 'n en suite-badkamer.

  • 16 |
In die badkamer laat dekoratiewe wit fretwork sonlig in van 'n ligte leemte wat binne die gebou geplaas is - wat dieselfde ligput is as die tuiste van die fabriek agter die kombuiswasbak. 'N Wasgoed eenheid op die muur gemonteer, het 'n ligte handdoekrak met 'n gladde wit marmer. 'N Bypassende hout-geraamde spieël strek oor die wassone. Die badkamer se nietigheid is na 'n buitekamer.

  • 17 |
'N Douchekas skei 'n wassone met 'n staande stortarea en 'n bad met sy eie stortkop oor die bad. Gestruktureerde grys badkamerteëls bedek al die mure binne en buite die nat sone en bedek die kant van die toegeruste bad.

  • 18 |
'N Verskeidenheid ingeboude beligtingsontwerpe verlig die huis. Opregters is op die binnehofboom gefokus vir dramatiese effekte.

  • 19 |
Die eetarea in die kombuis val heeltemal oop na die binnehof en bied 'n ruim effek. Betonvloer loop naatloos tussen die twee ruimtes, en heuningkleurige houttoon verenig die gebiede verder. 'N Deur agter die trap lei na 'n kleedkamer onder, ideaal vir gaste. Die ander deur na regs lei tot stoor. Die boog bied toegang tot die ligte leemte wat die tuiste van die kombuisaanleg bied.

  • 20 |
Ondanks die gebruik van grondstowwe en harde rande in die binneland, het die huis 'n warm en verwelkomende atmosfeer.

  • 21 |
'N Wit beton-buitekant pas by die wit mure binne.

  • 22 |

  • 23 |

  • 24 |

  • 25 |


Aanbevole leeswerk: 51 Boeiende binnehofontwerpe wat ons laat wow


Kyk die video: Architectenwoning met ongewone indeling (Oktober 2021).