Ontwerp

Luukse Cliff Top-koshuis in São Paulo, Brasilië

Luukse Cliff Top-koshuis in São Paulo, Brasilië

Dit is die Casa Peninsula, 'n luukse woning in Guarujá, São Paulo, Brasilië. Bernandes Arquitetura beoog om 'n moderne gebou te bewerkstellig wat hierdie asemrowende natuurlike omgewing sou aanvul. Die resultaat was 'n heiligdom met 'n kliphek wat 'n gekleurde aspek van sy drieverdieping-statuur het, wat dit laat lyk as 'n ligte volume net aan die kant van die heuwel en die see onder. Die huis is geseën met rustige uitsigte wat strek van sy welige groen klipgrond, wat oor 'n baai en tot by die horison strek. U kan van die uitsigte gebruik maak van panoramiese vensters of 'n duik in 'n treffende driehoekige swembad op die dak.

  • 1 |
Vanuit 'n stygende voëloog-oog kan ons die driehoekige gesnyde swembad sien wat oor die een hoek van die sondek op die dak sny; 'n uitstekende ligging om die skitterende skoonheid van die omliggende baai en die sprankelende oseaanhorison te absorbeer.

  • 2 |
Die privaat woning het 'n ernstige afgesonderde plek op 'n digte groen skiereiland in Guaruja.

  • 3 |
Soos 'n ligsteen skyn die huis oor die rotsagtige kranse.

  • 4 |
Die baai strek weg.

  • 5 |
Die huis se grondvloer is verdeeld oor drie verdiepings en het vier gastekamers en 'n TV-kamer. Die middelste vlak het die kombuis, eetkamer en sitkamer, wat oopmaak na die sondek met driehoekige swembad. Die privaat slaapkamers is op die boonste verdieping geleë.

  • 6 |
Die swembad het 'n oneindige effek, asof dit in die bloute uitvloei.

  • 7 |
'N Buitelug-kombuis, 'n eethoek en 'n opelug-sitkamer vorm die res van die sonstoep.

  • 8 |
'N Glasversperring om die rand van die balkon laat die pragtige uitsig onbelemmerd. Intrekbare glasdeure neem die grens tussen die buitelewe en die binneland weg. 'N Voortsetting van dieselfde houtplafon gee 'n gevoel van kontinuïteit tussen die twee sones. Net binne die deure bestaan ​​'n ontspanne sosiale plek met 'n paar gemaklike stoele om 'n koffietafel; 'n perfekte putstop om die uitsig te geniet, saam met 'n geselsie en verversings.

  • 9 |
In die sitkamer voeg warm vuurskakerings van rooi, oranje en geel hitte by tot 'n paar ligte roombanke. 'N Versameling van twee verskillende koffietafels word versier met 'n versameling interessante voorwerpe in die middel van die sitkamer, bo-op 'n natuurlike geweefde tapyt. Twee bypassende rooi aksentstoele is voor die uitsig, hoewel hul lae rug van die verre horison af daal. Vloerlampe en tafellampe lig snags die uithoeke van die sitkamerstel op.

  • 10 |

  • 11 |

  • 12 |
'N Moderne betonherd loop die lengte van die muur van die woonkamer, oorkant die enorme vensters. Die vuurherd is versier met 'n paar meer interessante vondste wat ekstra kleur aan die skema toevoeg. Die TV-muurversiering is vars, gewone gallerywit, met die TV-stelterug vlak teen die muur se oppervlak. Daar kan blanke wit gordyne oor die vensters getrek word om die warm son te filter - privaatheid is nie hier op die afgeleë skiereiland nie. Betongrys vloerteëls loop die lengte en breedte van die oopplan-interieur.

  • 13 |
Die driehoekige tema loop nie net oor die buitevolumes van die huis en hoekige oneindige swembad op die dak nie, maar in 'n unieke driehoekige eettafel. Die indrukwekkende houttafel het formeel tien diners.

  • 14 |
Die pasgemaakte etenstafel is reg langs 'n lang kombuis met een muur, met 'n verskeidenheid oop kombuis-rakke en skuifdeure wat ooreenstem met die houtplafon-ontwerp. Daar is ook 'n houtlat-skeidingsmuur in die middel van die oopplan-kamer wat die trap van die eetarea gedeeltelik afskerm.

  • 15 |
Sonlig spoel in die oop trap af en filtreer deur die houtlatmuur.

  • 16 |
'N Groen uitsig op tropiese plante loer in deur die landskapvensters aan die bokant van die kombuistoonbank. Vase met ronde diertjies kan meer van die groen binnenshuis geniet word. Die einde van die kombuisloop het 'n kroegruimte wat goed gevul is om die tien aandete te vermaak.

  • 18 |
'N Glasversperring laat die boonste volume oop en lugtig lyk.

  • 19 |
Die groot hoofslaapkamer is 'n kalmerende visie van tonale neutrale en net 'n wenk van jade groen. Die slaapkamer het sy eie balkonarea buite glasdeure. Die hoofbadkamer het ook groot hoeveelhede, met ruim ydelheidseenhede wat aan elke sykant van 'n gang na 'n luukse vrystaande bad by die venster loop. Die nietige spieëls is paslik vir 'n naatlose voorkoms, met die muurkandelare direk deur die glas. Die plafonne van hout met spasies bedek albei hierdie gebiede in voortsetting van die res van die huis.

  • 20 |

  • 21 |

  • 22 |
Dit lyk asof 'n boonste deel van die buitenste hoek onmoontlik sweef bo die welige groen kransblad, met 'n balkon met voorkant van glas wat oor die oseaan kyk.

  • 23 |

  • 24 |
Daar is geen bure om die vrede op die skiereiland te versteur nie. Die gastekamers op die grondvloer sorg dat die huiseienaars nie te eensaam raak nie.

  • 25 |
Die vetterige Brasiliaanse baai maak 'n benydenswaardige ligging.

  • 26 |
Die geluid van golwe oor die golwe omring die afgesonderde plek.

  • 27 |

  • 28 |

  • 29 |
'N Perfekte fees vir die oë, met die vars blou oseaan en ryk groen tropiese boomtoppe.


Beelde via Pinnacle List Bernardes Arquitetura

Meer pragtige huise uit Brasilië:
Pragtige Brasiliaanse huis opgebou en om 'n boom
The Tetris House: 'n kreatief georganiseerde moderne Brasiliaanse huis


Kyk die video: Environmental Disaster: Natural Disasters That Affect Ecosystems (Oktober 2021).