Ontwerp

Die kontemporêre tuiste van 'n majestueuse reënboom voor die oorlog

Die kontemporêre tuiste van 'n majestueuse reënboom voor die oorlog

Hierdie voorbeeld van kontemporêre argitektuur, ontwerp deur ONG ONG, staan ​​in 'n groot, groen tuin in Singapoer. 'N Kolossale vooroorlogse reënboom floreer op sy aangelegde terrein met soveel grootsheid dat baie van die argitektuur ontwerp is om sy teenwoordigheid te geniet, sowel as ander kleiner en verskillende boomspesies. Alhoewel dit heeltemal beskut is en toegedraai is met moderne binnenshuise gemak, kan die natuur steeds deur die hele huis waargeneem en opgeneem word; kalmerende ontmoetings met die natuur is beskikbaar deur uitgestrekte geglasuurde mure wat volledig teruggetrek kan word vir naatlose aansluiting. Teen sononder is die volwasse tuin dramaties verlig sodat dit altyd waardeer kan word, selfs snags.

  • 1 |
Die moderne gebou is twee verdiepings hoog, met 'n ekstra kelderverdieping wat sigbaar is voor die huis. Die huis is effens verhewe van die grondvlak af, geleë op 'n vlak vliegtuig met die buitebaddek.

  • 2 |
Die dek skuif glad teen die binnevloer op, wat 'n naatlose binne-en buite-leefervaring bevorder wanneer groot, glasdeure volledig ingetrek word. 'N Brug kruis 'n swembad om reguit deur die binnekant van die huis na die versorgde tuin te beweeg.

  • 3 |
Die woning is beklee met warm gekleurde hout. 'N Bypassende houtheining merk sy buitegrense.

  • 4 |
Geplaveide houtpanele hou 'n stilstand aan 'n beton- en glasfasade.

  • 5 |
'N Gedeelte van die grond is tussen die kant van die huis en die rand van die skootpoel weggesny; dit is 'n ligte put vir kelderkamers. Met hierdie uitsny kan die pragtige reënboom in die tuin vanaf die ondergrondse vlak opgekyk word.

  • 6 |
'N Ander pragtige boom staan ​​trots op sy eie klein heuwel aan die rand van die swembaddek.

  • 7 |
Glas strek oor die hele lengte van die eerste verdieping vir 'n ononderbroke panoramiese uitsig oor die terrein.

  • 8 |
Aan die een kant van die buitekant is daar 'n groot moderne tuinbeeld.

  • 9 |
Die dek loop ook agter op die huis, net soos die grasperk, volwasse bome en struike.

  • 10 |
Snags verskyn die woning as 'n pragtige lantern met interne lig wat deur sy kante filter.

  • 11 |
Die tuin is grotendeels afgeskerm teen die ingang deur 'n granietmuur, maar die afgewisselde panele skep 'n reeks dun oop hoekies om 'n verwelkomende atmosfeer te skep.

  • 12 |
Die growwe struktuur van die graniet kontrasteer goed met die gladheid van beton, hout en glas.

  • 13 |
'N Ingeboude planter bevat meer groen swembaddens.

  • 14 |
Die kelder lei na 'n onderste gedeelte van die skuins tuin, wat effektief 'n sekondêre grondvlak skep. 'N Buitelugbank hier bied 'n rustige plek om na te dink.

  • 15 |
Aan die voorkant van die huis sien ons dat interieurmeubels in gedempte kleure gekies is om die buitekleure te komplimenteer.

  • 16 |
'N Peep in die sitkamer ontbloot 'n wenteltrap - 'n vorm wat deur die tuinbeeld weerspieël word.

  • 17 |
Die binne-argitektoniese trap is vanaf die swembadarea te sien.

  • 18 |
As ons van die tuin af in die huis instap, stap ons in 'n hoofsitkamer waar die wenteltrap na die boonste verdieping lei.

  • 19 |
In die middel van die sitkamer is 'n unieke koffietafel wat lank genoeg lyk om 'n paar honderd koppies koffie aan te sit!

  • 20 |
Die oop houtvlaktes van die trapontwerp stel jou in staat om die hele entjie boontoe te sien en herinner aan die houtpanele langs die buitekant van die huis.

  • 21 |
Die sye van die trap is solied, met 'n eenvoudige silwer leuning.

  • 22 |
Die trap kan direk vanaf die hoofingang na die huis verkry word.

  • 23 |
Die trappe word weerspieël in die glansende wit vloerbehandeling onder.

  • 24 |
Die kombuis het ook 'n wit wit afwerking, wat kabinetfronte en -banke bedek. 'N Reeks ryk houtkaste pas by 'n ingeboude eetkamertafel wat teen die sentrale eiland uitspoel.

  • 25 |
Vier houtstoele flank die maat tafel, onder 'n ongewone groep hanglampe. 'N Loop van wit tot plafon wit kaste dek een hele muur van die kombuisdiner.

  • 26 |
'N Bedieningsluik onthul 'n tweede kombuisarea waar die regte kookkuns plaasvind, en die regte gemors kan buite sig gehou word.

  • 27 |
Bo op die tweede verdieping vind ons die hoofslaapkamer. Die ligging van die huisargitektuur bied 'n uitsig op die tuin en reënboom uit al die hoofruimtes, insluitend hierdie een. 'N Gemaklike slaapstoel by die venster is geplaas om die panorama ten volle te waardeer.

  • 28 |
Die en suite-badkamer het 'n afskorting wat dit skei van die ingangskas van die hoofslaapkamer. Deur die partisie terug te trek, kan die ruimte uitgebrei word, wat 'n ruim grootte boudoir skep. In hierdie groot wasruimte vind ons ook 'n wasbak vir 'n wasbak en 'n afgeskermde toilet.

  • 30 |
'N Hedendaagse voetbak kom deur houtlatte uit ...

  • 31 |
… Maar word geflankeer deur meer dramatiese graniet.

  • 32 |
Die gladde afwerking van die moderne badkamermeubels kontrasteer pragtig met die rustieke muur.

  • 33 |
Die kelder is toegewy aan ontspanning en vermaak, met 'n filmkamer, 'n groot veeldoelige saal en 'n spa-kamer, plus sy eie braai-area buite. Na alles is daar nog ruimte vir selfstandige bedieningskwartiere. Die ligte put bring 'n uitsig op die reënboom.

  • 34 |
Alhoewel ons lief is vir 'n bietjie huishoudelike dekor van takbokke, hoop ons dat hierdie nie die regte ding is nie!

  • 35 |
Snags is die basis van die swembad gevul met 'n sterre-ligte installasie.

  • 36 |
Met argitektoniese beligting word die hele huis bewonder en geniet in die klein ure.

  • 37 |

  • 38 |

  • 39 |


Aanbevole leeswerk: Die Serene Sun House in Singapoer


Kyk die video: Walter Veith u0026 Martin Smith - Coronavirus, Noahide Laws, End Time - Whats Up Prof? 3 (Oktober 2021).