Ontwerp

Luukse villa op die Sweedse privaat-eiland

Luukse villa op die Sweedse privaat-eiland

Daar word van alles weggekom - en dan raak dit ALLES weg. Die huiseienaar van hierdie luukse somervilla het 'n hele private eiland vir hulself; dit raak nie veel meer privaat as dit nie. Villa Kymmendo, wat in Swede op die Grötskär-eiland geleë is, is in 2009 in 'n eenvoudige maar artistieke styl gebou. Die enkelverhaal-kontemporêre meesterstuk, 'n projek deur Jordens Arkitekter, is 2 152 vierkante voet (199,93 vierkante meter) met 5 slaapkamers en 4 badkamers. Die huis se mure het 'n voortdurende venster van vloer tot plafon, met balkonne en terrasse waarop u kan uittree en die seelug wil inwin, of om sononder in die weste te geniet.

  • 1 |
  • Fotograaf: Lindman Photography
Craggy dennes omring die huis en strek oor die rotse wat na die waterkant lei. Die ongetemde natuurlike terrein en 'n strandmeer vorm 'n plek van kalmte wat apart is van die res van die wêreld. Op die rotsagtige oewer is 'n gastehuis met 'n enkel slaapkamer net 'n entjie se stap van die hoofhuis af. Daar is ook 'n sauna-huis op die eiland op een van die pye. Verskeie bote lê aan die oewerlyn vasgemeer - 'n noodsaaklikheid om na en van die vasteland te reis.

  • 2 |
Die ruim kontemporêre gebou is geleë op 'n grasperk. Die grootste dek word op skraal stutte gehou. 'N Afdakafdak skyn die helfte van die dek as gevolg van reënval of die son wat skyn.

  • 3 |
Swaai betontrappe lei van die wit terras af en val af op die wilde gras.

  • 4 |
Dit lyk asof die lineêre gebou net bokant die golwende landskap sweef en deel van die lug word.

  • 5 |
Die res van die wêreld verdwyn oor die water, anderkant die bome.

  • 6 |
'N Naatlose leef- en binne-buite-ervaring word geskep deur dieselfde vlak tussen buite-balkonne en terrasse met binne-vloer te handhaaf. Dieselfde kleur word ook voortgesit oor die vloerteëls van die woonkamer, muur- en plafonversiering. Wit gordyne in ligte materiaal trek die groot vensters subtiel aan, gereed om saans toegemaak te word vir 'n geselliger gevoel. Die ligte ruitbedekking kan ook gebruik word om die binneland af te koel deur helder sonskyn tydens warm somersdae te filter. Al die binnebeligtings word in die plafon ingedra vir 'n minimalistiese estetika.

  • 7 |
'N Reeks kolligte word ook in 'n buite-oorhang aangebring wat die smal omliggende terrasse beskut.

  • 8 |
Op 'n breër balkon is 'n oop sondek met 'n al fresco-eetarea geskep. Die buite-eetkamertafel is groot genoeg om tien diners te sit. Die buitestoepstoele pas by twee moderne sonstoele in.

  • 9 |
Die vensters van vloer tot plafon trek in, skuif weg om elke kamer oop te maak vir die elemente. Geglasuurde deure word ook gebruik om binnenshuise ruimtes te skei, wat intrek om die ruimte as een lugtige en gesellige oop ruimte gedurende dagligure te laat vloei. Ondeursigtige groen privaatgordyne kan oorkant die glasdeure gesluit word, sodra die dag ten einde loop.

  • 10 |
Die woonruimtes kan in die omgewing groei deur een te word met die buitekant wanneer die glasdeure teruggetrek word.

  • 11 |
'N Oopplan-uitleg omvat al die gemeenskaplike leefruimtes, insluitend die sitkamer, 'n ruim kombuis en ses sitarea. Die interieurontwerp het skoon lyne wat ooreenstem met die buitekant van die eiendom, waardeur die uitsigte oor die verre gebiede kan oorheers.

  • 12 |
Die kleurpalet wat vir die interieur gebruik word, is geïnspireer deur die natuur. Diep, aardse bruin leerbanke strek oor elke sykant van die sitkamer, aan weerskante van 'n tapyt wat bestaan ​​uit terracotta, sand, blaarskakerings van groen, bessie-rooi en koel lugblou. 'N Drie koffietafels is op die wieletjies aangebring om dit maklik te verskuif na die ruim sitarea waar hulle ook al benodig.

  • 13 |
Die hoofslaapkamers is aan die agterkant van die huis geleë om meer privaatheid te skep. Die binnevloer en buiteterras hier is geklee in bypassende houtplank. 'N Ingeboude klerekas meng met die wit muur.

  • 14 |
'N Klein werkblad is in 'n hoek in een van die slaapkamers aangebring. Hierdie ruimte kan óf gebruik word as 'n spieëltafel óf as 'n af en toe huiskantoorarea. 'N Silwer muurskandelaar lig die houthoek.

  • 15 |
Hierdie langer tafelarea het genoeg ruimte vir twee om werk in te stel. 'N Reeks stoorkaste bo die werkblad bied verborge ruimte om lêers en kantoorbenodigdhede netjies weg te steek. Die swart houttafelstoele het liggeweefde sitplekke wat kontrasteer met die oranje note van houttoon wat gebruik word om tafelmeubels te skep. In die hele huis word dieselfde warm houttoon gebruik, insluitend die kombuiskaste.

  • 16 |
'N Veelvaste kaggel staan ​​reg langs die dik wit graniet-werkblad van die kombuiseiland.

  • 17 |
Op maat ingeboude stapelbeddens bied 'n dubbelbed op die onderste verdieping en 'n enkelbed na bo. 'N Stel laaikaste is onder om ruimte te bespaar.

  • 18 |
Die wasbak van houtbadkamers het 'n oorhangende reghoekwasbak. 'N Kraan aan die muur hou die werkblad skoon.

  • 19 |
'N Houtdek is die tuiste van 'n boot.

  • 20 |
'N Lugfoto van die eiendom wys hoe die private eiland in 'n' C'-vorm ronddraai.

  • 21 |
Die landskap is groot genoeg om verskillende huise te huisves ...

  • 22 |
... maar daar is nie 'n buurman in sig nie. Die nadeel is dat u nooit 'n wegneemete kon aflewer nie!


Aanbevole leeswerk: Eksotiese Villa op die Sweedse eiland Lidingo


Kyk die video: New Azure 300 Level Certification Exams. Microsoft Ignite 2018 (Oktober 2021).