Ontwerp

'N Pragtige grothuis in Spanje

'N Pragtige grothuis in Spanje

Die moderne mens het die volle rondte gedoen. Tydens die aanbreek van die mensdom het mense in grotte gewoon. Ons het stadig maar seker in die baksteenmure gekom. Maar die afgelope tyd het die mens weer na ons wortels gegaan. En ons moet sê, as ons almal in huise soos hierdie sou kon woon, gaan almal terug na grotbewoners sonder om te huiwer. Cuevas del Pino-landgoed deur UMMO Estudio sit aan die hange van Sierra Morena. 'N Gebied wat bekend is vir sy rots Calcarenite, gerangskik in lae wat geologiese formasies vorm. Hierdie formasies word al eeue deur plaaslike veewagters gebruik. Een van die formasies is deesdae 'n gemaklik chic grothuis.

  • 1 |
Tradisioneel word die grotte van Sierra Morena deur landbouwerkers gebruik as skuiling teen die elemente. Maar die landgoed Cuevo del Pino is onlangs vir nuwe doeleindes ontwikkel en hierdie landelike hotel is gemoderniseer en omskep in 'n pragtige huis.

  • 2 |
Die argitekte was versigtig om die bestaande elemente te respekteer, hulle ontwerp hul vorm rondom die natuurlike elemente van die grot. Die eindresultaat is 'n mengsel van organiese en moderne argitektuur van 'n yin-yang-tipe.

  • 3 |
Die landskap is eenvoudig en natuurlik gehou. Die meeste van die oorspronklike landskap is bewaar soos dit altyd was. Die enigste menslike bydraes is 'n versorgde grasperk, 'n bostuin en 'n gruispad. Die rotslae is nie verwyder nie, eerder word gras bo-op geplant, wat dit in 'n natuurlike tuinfunksie gemaak het.

  • 4 |
Wit mure in plaas van 'n meer neutrale kleur is 'n skoon doek wat die skoonheid van die omliggende landskap beklemtoon. Die ontwerpers het van beter geweet as om die aangename skoonheid van die landskap te probeer pas.

  • 5 |
Die marmer- en sement-mosaïekvloere is 'n kontemporêre aspek wat die ongelyke rotsagtige vloere vir menslike voete gelykmaak. Die onbedekte vensters en glasdeure kyk almal na die suide vir die spesifieke doel om in natuurlike lig te laat.

  • 6 |
Hier kyk ons ​​na die binnekant van die huis. Die mure is natuurlik gehou en dit was die belangrikste ontwerpkonsep. Die mure is op sigself 'n aksent, en die meubels is meestal 'n aanvulling op die pragtige, ruwe aard van die grot.

  • 7 |
Met die handgemaakte houtmeubels word die hele huis warm gemaak. Geweefde matte maak die ruimte op sonder om te vervelend te wees. Die grot is miskien antiek, maar die meubels is nuut en gemaklik. Net omdat die huis in 'n grot is, beteken dit nie dat jy soos 'n grotman moet leef nie, en moderne gemak is 'n belangrike faset van die ruimte.

  • 8 |
Die idee was om 'n wye, diaphaniese ruimte met die huidige geriewe te bewerkstellig. Om die bestaande kurwes van die grot te respekteer, pas ontwerpers meubels in die huidige boë van die mure. Die mure is effens reggemaak, maar meestal is hulle alleen gelaat om die opregte ruwheid van die grot te behou.

  • 9 |
Alhoewel die huis op die natuurlike skoonheid van die huis fokus, is 'n paar versierings bygevoeg om te voorkom dat die ruimte te swaar op die werklike grot vertrou. Hierdie estetiese aangename versiering hou die tafel van 'n subtiele middelstuk leeg en vervelig.

  • 10 |
Die kombuis is die hart van enige huis en ook die ruimte waar die meeste aktiwiteite in 'n huishouding plaasvind. Dus is dit sinvol om die kombuis op die plek te plaas waar die meeste lig inkom, deur dit in sy eie ruimte te plaas, die kombuis voel nog steeds deel van die grot, maar is op geen manier beperk nie. Die ontwerpkas aan die regterkant kan in die slaapkamer gevind word, die rou houtplanke en spieël hou die vloei van organiese mure na die gewone wit doek voort. Die grot muur hier is nie verander nie, die kas is in die muur ingebou om nie 'n unieke ontwerpfunksie te verwyder nie.

  • 11 |
'N Breë raam wat in die grotmuur ingebou is, word ontbloot, en die slaapkamerarea kry dus baie natuurlike lig. Die patroongordyn op die hemelbed en die wolvloerbedekking vind 'n fyn hoekie waar die huiseienaar aan die einde van die dag kan geniet.

  • 12 |
'N Minimale hoeveelheid meubels is bygevoeg om nie die ruimte te rommel nie. In hierdie deel van die huis sien ons die ontwerpkonsep wat bereik is. Die marmervloer en wit mure is 'n element wat die kamer groter en ligter maak. Die oorspronklike dak is onaangeraak gelaat, wat die behoefte aan enige onnatuurlike versiering, terwyl die meubels die hele ruimte versag.

  • 13 |

  • 14 |
Die klipplafon, 'n spreekwoordelike kombinasie van oud en nuut, maak die wit muur sagter terwyl die wit muur lig bring op 'n plek wat nog nooit die son gesien het nie.

  • 15 |
Die badkamer is in die rots ingebou, met 'n marmer- en sementmozaïekvloer om die huiseienaar te verhoed dat dit in 'n pynlike val gly. Die selfstandige geriewe is in die mure ingebou om die twee ontwerpskemas te kombineer. Die oop venster bevat die natuurskoon in die uitleg, terwyl 'n geel kleibak vir 'n wasbak en pers seephouers helder kleurkleurig is. Die wit handdoekrelings is 'n praktiese element, en die kromkrane en stortkop is 'n elegante en luukse toevoeging tot die badkamer.

  • 16 |

  • 17 |
Die vloerplan wys hoe die grot veilig en prakties opgeknap is om aan die moderne en nuwerwetse huiseienaar se behoeftes te voorsien.

  • 18 |



Kyk die video: Prachtige stijlvolle luxe villa met zeezicht te koop in Javea, Costa Blanca, Spanje (November 2021).