Ontwerp

Facebook's Nuwe Menloparkkampus moet ontwerp word deur Frank Gehry

Facebook's Nuwe Menloparkkampus moet ontwerp word deur Frank Gehry

Facebook is gereed vir die begin van 2013 op 'n reuse-nuwe kampus in Menlo-park om 2800 van sy werknemers te huisves. Die ontwerp van die nuwe HQ-uitbreiding is ontwerp deur die bekende argitek Frank Gehry, wat 'n geskiedenis het van die ontwerp van ikoniese geboue. Gehrys-skeppings spel meestal towery - die Guggenheim-museum in Bilbao wat deur hom ontwerp is, het 'n merkbare toename in die toerisme-inkomste van die stad veroorsaak toe argitektuurentoesiaste van oor die hele wêreld oorval het om hulle te verwonder. Daar is deesdae ongehoord dat tegniese bewoners om ster-argitekte aan te stel om hul kantore te ontwerp, en ons is net so opgewonde soos hulle om te sien wat hierdie enorme beleggings meebring. Zuckerberg se entoesiasme vir die projek is in sy woorde tasbaar:

Die idee is om die perfekte ingenieursruimte te maak: een reusekamer wat duisende mense inpas, almal naby genoeg om saam te werk. Dit sal die grootste oop vloerplan ter wêreld wees, maar dit sal ook baie privaat, stil ruimtes hê. Die gebou se dak is 'n park wat in die gemeenskap meng met 'n lang staproete, 'n veld en baie sitplekke. Van buite lyk dit asof jy na 'n heuwel in die natuur kyk.

  • 1 |

  • 2 |

  • 3 |

  • 4 |

  • 5 |

  • 6 |

  • 7 |

  • 8 |

Kry gratis opdaterings per e-pos of Facebook

... EN Kry HIERDIE EBOOK GRATIS


Everett Katigbak, bestuurder van omgewingsontwerp op Facebook, het gister die planne vir die uitbreiding van die kampus onthul met 'n pos op Facebook:

Frank het elke ingenieurskultuur in ag geneem by die beplanning van die nuwe gebou. Dit sal 'n groot gebou met een kamer wees wat ietwat lyk soos 'n pakhuis. Net soos ons nou doen, sal almal buite sit met lessenaars wat vinnig geskuifel kan word soos spanne vorm en opbreek rondom projekte. Daar sal kafees en baie mikro-kombuise met versnaperinge wees, sodat jy nooit hoef honger te ly nie. En ons sal die gebou met wegbreekruimtes met rusbanke en witborde vul om dit maklik van u tafel af te maak.

Ons het net soveel aandag aan die buitekant geskenk. Die buitekant neem die plaaslike argitektuur in ag, sodat dit goed inpas met die omgewing. Ons plant 'n ton bome op die terrein en meer op die daktuin wat oor die hele gebou strek. Die rou, onvoltooide voorkoms van ons geboue beteken dat ons dit vinnig kan bou en met die groot klem daarop om ekovriendelik te wees. Natuurlik sal ons ons huidige kampus onderhou en 'n ondergrondse tonnel gebruik om die twee met mekaar te verbind.

Beeldhef: Frank Gehry, Facebook

Verwante:
Facebook se huidige hoofkwartier
Apple se nuwe voorgestelde hoofkwartier


Kyk die video: Facebooks New Headquarters Menlo Park (Desember 2021).